Jubileumi "Játssz egyet ..." programok Angyalkertben

A kazincbarcikai Angyalkert Görögkatolikus Óvoda fennállásának tizedik nevelési évét ünnepli. A jubileumi évben a játékos programsorozat közös főzéssel bővült.

torta

Kovács Erika, óvodavezető beszámolója:

Intézményünkben több éves hagyománya van a „Játssz egyet!” programsorozatnak. Az év jeles napjaihoz kapcsolódóan az édesanyákat, a nagyszülőket, az édesapákat és a testvéreket hívjuk meg a közösségépítő programjainkra.

A „Játssz egyet anyuval!”program keretein belül negyedik alkalommal fogadtuk vendégként a gyermekeket és az édesanyákat szabadtéri közös főzésre 2021. 09.22-én, ahol természetesen a családtagok (édesapák, testvérek) is jelen lehettek. A „Főzz egyet anyuval!” – esemény mind a négy óvodai csoportot megmozgatta, hiszen most egy csipetnyi születésnapi hangulattal is megfűszereztük az együtt töltött időt. Tettük azt abból az alakalomból, hogy intézményünk 2021. szeptember 1-én 10 éves lett.

tortaevés

Az óvodában megrendezett grillparty mottóját a A hercegnő és a béka című filmből választották:

„Tudod, miért fontos a finom étel? Összehozza az embereket, bárhonnan származnak is.

Mindenkit barátságossá tesz és mosolyt csal az arcára.”

A programra való készülődés, illetve a megvalósítás igazi közösségfejlesztő hatással bírt. Nagyon sok család jelent meg a programon, ahol a korábbi évek hagyományait követve a sütés- főzés egyben megmérettetés is volt. A cél, a fődíj a „Vándor fakanál” elnyerése, melyhez minden csoportnak grill ételeket kellet készíteniük.

a nyertesek

A szülők összefogásának köszönhetően mind a négy csoport nagyon finom ételeket készített, melyek közül a négy tagból álló zsűri – nehéz döntését meghozva - a Csillag csoport Grill tál válogatását tartotta a legváltozatosabbnak, melyért méltán kaphatták meg a „Vándorfakanalat”.

zsűrizés

Az intézmény születésnapi tortáját családias hangulatban álltuk körül, melynek gyerekek, felnőttek egyaránt örültek.

Keresztény értékeink egyik szép példája a közösséghez való tartozás, mely ezen a délutánon az Angyalkert Görögkatolikus Óvodában ünnepi hangulatban megvalósult.

Hálával tartozunk a Jó Istennek, hogy megadta számunkra ezt a szép napot!

Címkék