Elkészült a teljes ikonosztázion a Miskolci Görögkatolikus Általános Iskola kápolnájában

A Miskolci Görögkatolikus Általános Iskola kápolnájában helyére került minden ikon a képállványon. Az ikonosztáziont Atanáz püspök szentelte meg Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepén.

ikonosztázion az iskolakápolnában

Ahogy nekünk embereknek, az épületeknek, otthonainknak is van szíve: egy olyan hely, ahol a legtöbbet tartózkodunk, ahol a közös élményekben gazdagodva kiteljesedhetünk. Iskolánk számára ez a szív, ez a hely a Kápolna, amiből egész nevelő-oktató tevékenységünk táplálkozik.

2018. február 2-án, Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepén örömteli esemény részesei lehettek iskolánk diákjai, dolgozói, a szülők, valamint a meghívott vendégek. A már korábban elkészült és felszentelt iskolakápolna ikonosztázionja az elmúlt hónapok során dr. Janka Gábor atya fáradozásainak jóvoltából teljessé vált, az összes ikon bekerült a helyére.  Dr. Orosz Atanáz megyéspüspök úr az ünnepi Szent Liturgia keretében megszentelte az Ikonosztáziont, így iskolánk kápolnája teljes díszében ékeskedhet, segítve minden betérő Istenhez fordulását, az imát és az áhitatot.

Orosz Atanáz és a gyerekek a Szent Liturgián

Köszönetet mondunk minden adakozónak: szülőknek, osztályközösségeknek, támogatóinknak, valamint a kivitelezésben résztvevőknek. Isten áldása kísérje életüket!

Béres Gábor, iskolalelkész, nevelési igazgatóhelyettes

FÉNYKÉPEK

Címkék