Elhunyt Makláry Zsolt

Makláry Zsolt ikonfestő életének ötvenötödik esztendejében 2022. március 31-én adta vissza lelkét Teremtőjének. Sárospatakon helyezik örök nyugalomra április 9-én.

Makláry Zsolt

Az emberszerető lsten gondviselésében bízva tudatjuk mindazokkal, akik ismertek és szerették, hogy Makláry Zsolt, ikonfestő életének 55. esztendejében, hittel és türelemmel viselt, súlyos betegségének végén 2022. március 31-én szentségekkel megerősítve  visszaadta lelket Teremtőjének.

 Lelkének üdvösségéért a Szent Liturgia és a virrasztást 2022. április 8-án, pénteken 18 órakor, a temetési szertartást április 9-én, Lázár-szombaton 13 órakor a sárospataki Péter-Pál görögkatolikus templomban végezzük.

Búcsúznak tőle: felesége, gyermekei és szeretteik, testvérei és családjaik, barátai, kiterjedt rokonsága, osztálytársai, a Sárospataki Egyházközség és a Wass Albert Kör tagjai.

A család kérése, hogy aki virággal szeretne kifejezni együttérzését egy szállal tegye meg.

Három és fél évig tartó felújítás után nem csupán megújult a Görögkatolikus Papnevelő Intézet kápolnája Nyíregyházán, hanem márvány-oltárral, kiemelkedő szépségű freskókkal, ikonosztázzal és míves famunkákkal vált teljessé. A feldíszített kápolna szentelését követően, a tervezéstől a megvalósításig tartó folyamatról kérdezte Makláry Zsoltot, a kápolna freskóit készítő festőművészt Jászter Beáta. Beszélgetésük a Kossuth Rádió görögkatolikus műsorában hangzott el 2021. 02. 22-én.

szeminárium

Címkék