Bepillantás a Szakkollégium életébe

A Görögkatolikus Roma Szakkollégium diákjai inspiráló találkozásnak és lelki elmélyülésnek voltak részesei az elmúlt hetekben

csoportkép

A Miskolci Görögkatolikus Roma Szakkollégium diákjai kivételes élmény részesei lehettek november 14-én, amikor a híres pék és a Sütni Jó Alapítvány elnöke, Galamb Alex, megtisztelte őket az előadásával. Alex nem csupán a sütemények mestere, de életútja révén is kiemelkedő példakép a roma közösség számára.

Az előadás során Alex nem csak a pékség mesterségének szépségeiről beszélt, hanem szívbemarkolóan osztotta meg saját élettörténetét is. A hallgatók figyelmesen hallgatták, amint elmesélte, hogyan emelkedett ki a nehézségekből, és hogyan hozta létre saját alapítványát.

előadás

Galamb Alex élettörténetének egyik kiemelkedő eleme a roma származásból adódó kihívásokkal való küzdelem volt. Az előadó megosztotta, hogyan talált örömöt pékségben, és hogyan használja ezt a szenvedélyt arra, hogy inspiráljon másokat, különösen a roma közösség fiataljait.

Az alapítványi munka bemutatása során Galamb Alex kiemelte, hogy a Sütni Jó Alapítvány nem csupán egy pékséget működtet, hanem közösségi élményt nyújt azoknak, akik számára kevésbé nyíltak meg a lehetőségek. Az alapítvány célja a tehetségek fejlesztése és az esélyegyenlőség elősegítése a roma közösség tagjai között.

Néhány nappal később a szakkollégiumi hallgatók néhány napot tölthettek el Irotán, ahol egy lelkigyakorlat keretében elmélyülhettek a szellemi és lelki élet fontosságában. Az esemény főszereplője Szepesi Szilárd atya volt, aki értékes gondolatokkal gazdagította a résztvevőket.

Makkai atya és Szepesi atya

Szilárd atya a család és házasság értékeire is felhívta a figyelmet. Elmélkedései arra ösztönözték a résztvevőket, hogy szánjanak időt az elmélyült gondolkodásra, önmaguk és a körülöttük lévő világ iránti felelősségük megértésére.

A környezet nyugalma és az Irota által kínált természeti szépségek hozzájárultak ahhoz, hogy a résztvevők mélyebben megértsék önmagukat és egymást.

Ruszó Dzsesszika Barbara, tanulmányi vezető

Címkék