Angol nyelvi szavalóverseny az edelényi általános iskolában

November közepén tartottak angol nyelvi szavalóverseny a Szent Miklós Görögkatolikus Általános Iskolában. Ez a verseny a felső tagozatosok számára selejtező is volt a megyei szintű versenyre.

díjátadás

2021. november 15.-én tartottuk intézményünkben az angol nyelvű szavalóversenyünket, amelyen az idén is rendkívül sok diák indult. Óriási siker, hogy ilyen sok gyermek szeret és tud is angolul szavalni.

verseny

A zsűrinek rendkívül nehéz dolga volt kiválasztani a jók közül is a legjobbakat, de itt mindenki nyert. Szívből gratulálunk minden versenyzőnek, hiszen olyan apró különbségek voltak a versenyzők között, hogy nagyon sok helyen holtverseny alakult ki a helyezettek között.

vereseny

A felkészítésben és a zsűrizésben az angol nyelvi munkaközösség tagjai vettek részt:

Gál Judit (igazgatóhelyettes), Nagy-Ragályi Tamásné, Gyapjasné Kalász Veronika, Krizsán Zita, Horváth Annamária, Gallóné Lengyel Katalin, Dudás Tamás, Juhász László, Dr.Harcsáné Zsemkó Csilla

Továbbá itt szeretnénk még köszönetet mondani annak a néhány kollégának, akik ugyan nem angol szakosok, de segítségünkre voltak a zsűrizésben: Kovács Lajos (iskolalelkész), Fazekas Péter, Kállai Balázs.

díjátadás

Következzenek a jók között is a legjobbak, a helyezettjeink:

2.évfolyam

1. Juhász Hanga Sára

2.Szász Viktória

2. Dely Diána

3. Darmos Hédi

3. Baffi Lili

3.évfolyam

1. Juhász Nándor

2. Slezsák Zsolt

3.Boros Anna Zselyke

3. Szónoczki János

4.évfolyam

1. Zsemkó Anna

2. Gyapjas Botond

2.Bálint Abigél Anna

3. Smigura Hanna

3.Káli Zsófia

3.Trescsula Áron

5.évfolyam

1. Simkó Léna

2. Börcsök Péter

2. Burkus Bendegúz

3. Fazekas Kincső

3.Szaniszló Lara

6.évfolyam

1.Mikó Petra

7.-8.évfolyam

1.Zilahy Gréta

2. Diczházi Éva

3. Szepesi Anna

a díjjal

Versenyünk előválogató a megyei angol szavalóversenyre, amit a miskolci Rónai Ferenc Tagiskola rendez minden év novemberének utolsó csütörtökén, immár huszonnégy éve. Erre a versenyre az 5.-6. évfolyam abszolút győztesét, valamint a 7.-8. évfolyam legjobbját nevezhetjük.

Nagyon büszkék vagyunk diákjainkra, hiszen a megyei szavalóversenyen is nagyon szépen szerepeltek. 5.-6. évfolyamon 3.helyezett lett Simkó Léna 5.c. osztályos tanulónk, felkészítő tanár: Dr.Harcsáné Zsemkó Csilla. A 7.-8. évfolyamon 8.helyezést ért el Zilahy Gréta 8.c. osztályos tanulónk, felkészítő tanár: Nagy-Ragályi Tamásné.

Szöveg és fotók: SZMGKÁI

Címkék