A boldogság keresése

Ez volt a fő téma a Sátoraljaújhelyi Esperesi Kerületben szervezett első ifjúsági találkozón

a találkozón

Ahogyan arról már beszámoltunk az ősz folyamán a Miskolci Egyházmegye minden esperesi kerületében ifjúsági kerületeket is létrehoztak, élükön egy-egy ifjúsági referenssel. A Sátoraljaújhelyi Esperesi Kerületben Debreceni Zoltán atya fogja össze a fiatalokat.

A térség ifjúságát a Georgikon Görögkatolikus Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégiumba hívták találkozóra november végén. Cigándról, Pácinból, Hollóházáról és Felsőregmecről érkeztek fiatalok, és csapatuk a Görögkatolikus Papnevelő Intézet előkészítő évfolyamos papnövendékeivel bővült ki.

az imaórán

Játékos kvízzel indult a ráhangolódás a lelki napra, melyben bibliai személyekre és tárgyakra kellett rátalálni, majd a kollégium kápolnájában imaórát tartottak Pásztor Gergely atya vezetésével. Ezt követően az előkészítő szemináriumi év elöljárója, Orosz István Imre atya tartott elmélkedést a boldogság mibenlétéről és kereséséről, az igazi boldogságról. Nem is igazán elmélkedés volt ez, mint inkább közös gondolkodás, és válaszok keresése. Többek között olyan kérdések is felmerültek, hogy ki a fiatalok példaképe, személyük mire sarkalja őket.

a zalálkozón

A találkozó agapéval és „lelki fröccsel” zárult. Ez utóbbi személyes beszélgetés célja pedig leginkább a jelenlévők megismerése volt és arra irányította a figyelmet, hogy jó hasonló gondolkodású fiatalok közösségben lenni.

Debreceni Zoltán

Címkék