22+ utótalálkozó

A zarándoklat "tovább él". A fiatal felnőttek nyári gyalogos zarándoklata után idén ősszel is tartottak utótalálkozót a résztvevőknek.

püspök atya és a csoport

Idén is megrendezésre került a Zarándoklatok utótalálkozója, melyre az Ifjúsági- és az Útonlevők 22+ Gyalogos Zarándoklat résztvevőit vártuk. Szeptember 21-én közel 25 fiatal gyűlt össze Miskolcon, a Missziós Irodában, ahol egy közös estét töltöttünk el. 

A találkozó vecsernyével kezdődött a Székesegyházban, ahol együtt imádkoztunk Atanáz püspök atya vezetésével. Ezután Püspök atya kíséretében a találkozót a Missziós Irodában folytattuk. Az összejövetel kedvéért voltak, akik messzebbről is eljöttek, hogy közösen visszagondolhassunk a zarándoklatok emlékeire. Ennek köszönhetően nagy öröm volt a találkozás pillanata. A köszöntés és egy kis vendégváró után mindenki elfoglalta helyét. Püspök atya rövid gondolatai után pedig Szabolcs atya készült nekünk egy kis „feladattal”.


körben ülve

Az asztalra különböző képek voltak helyezve, melyet a zarándokok kiválaszthattak. A kiválasztott kép szimbolizálta a nyarat, a zarándoklatot, vagy éppen életünk egy meghatározó pillanatát. Egymás után mindenki bátran megoszthatta gondolatait, érzéseit. A képeknek köszönhetően mindenki csillogó szemmel mesélt az elmúlt nyárról, sőt többen visszamenőleg is megosztottak egy-egy maradandó emléket. Majd kisebb csapatokba rendeződtünk, és személyesebb beszélgetést folytathattunk egymással. Majd visszatérve a nagyobb körbe, összevetettük közös gondolatainkat, konklúziókat vontunk le a zarándoklatokkal kapcsolatosan.

Végezetül pedig finom szendvicsek, péksütemények és gyümölcsök kíséretében folytattunk kötetlen beszélgetést. Az est folyamán szemmel láthatóan mindenki jól érezte magát, és még a hét fáradalmai ellenére is sokáig élveztük egymás társaságát.

Címkék