Zengjünk zsoltárt az Úrnak!

Hatodik alkalommal szerveztek zsoltármondó összejövetelt az egyházmegye gyermekvédelmi intézményében

a zsoltármondón

A Szent Zotikosz Gyermekvédelmi Intézmény lakásotthonaiban nevelkedők körében hirdették meg idén is a zsoltármondó versenyt. Nem is verseny ez valójában, hanem inkább egy imádságos együttlét. Polyák Péterné tisztelendő asszony mesélt az eseményről:

"Sok előkészület előzi meg a zsoltármondást. Köszönjük a megyaszói kultúrház igazgatójának, hogy minden évben biztosítja számunkra a színháztermet.

Atanáz püspök

Először kiválasztunk gyerekeket, akik részt vesznek a zsoltármondásban, majd elkezdjük olvasgatni a zsoltárokat, hogy vajon melyik illik legjobban a hozzájuk. Ezután kezdődik a közös munka. Van, aki gyorsabban, van, aki lassabban tanul, van, aki egyből magáénak érzi, van, aki ódzkodik, de mégis megtanulja, és a végén mindenki legjobb tudása szerint „imádkozza” végig az ő zsoltárát. Köszönet illet mindenkit, aki segít a gyerekeknek, biztat, lelkesít, gyakorol, meghallgat, elkísér.

Ajándékokról is gondoskodunk. Kitalálunk valami kis meglepetést, amit el is készítünk saját kezűleg. Megtervezzük, kinyomtatjuk, lamináljuk az emléklapokat a beérkezett jelentkezőknek. Lakásotthonainkban finom süteményekkel készülnek.

Szeretjük megteremteni a megfelelő hangulatot árasztó körülményeket.  Már délelőtt lázban égünk. Rendezzük a termet, hozzuk, visszük a díszítést, munkatársakkal rendezgetjük, mi hova kerüljön. Beállítjuk a hangosítást, mikrofont. A megálmodott díszítést megvalósítjuk, illatról, fényhatásokról is gondoskodunk. Készítjük a szendvicseket, terítünk, s várjuk az érkezőket! Ahol sok gyerek összegyülekezik, beszélgetés, némi hangzavar is támad. Megdöbbenve vettük észre a csendet! Nem volt hangoskodás! Nem kapcsoltunk erős fényeket, mécsesek, gyertyák világítottak.

a terem

Tyukodi Attila atya vezetésével imádkoztunk, Atanáz püspök atya áldását fogadtuk, s így bátran, ügyesen mondták a zsoltárokat a szólított gyerekek.

Csodálatos volt ez a nap! Makláry  Zsolt ikonfestő hodigitria (útmutató) Mária ikonja évek óta segíti a gyermekeinket, hogy szépen összeszedetten mondják a zsoltárokat. Nem az egybegyűltek felé, hanem Mária felé fordulva hangzanak el a zsoltárok. Nem kell izgulni, nem szavalnak, hanem imádkoznak. A legjobban izguló gyermeket is lecsillapítja, megnyugtatja Mária a karjaiban tartott Jézussal együtt. Megkértem a résztvevőket, hogy ne törjük meg tapssal a varázst, majd a végén jutalmazzunk meg egyszerre mindenkit.

ajándékok átadása

Ivancsóné Hajas Ágnes, Szent Zotikosz Gyermekvédelmi Intézmény vezetője kedves szavakkal elmondta, hogy egy névtelen felajánló jóságának köszönhetően, mindenkit meglepnek egy könyvvel. A logisztikán még van mit javítanunk, de a gyerekek viselkedése, a pozitív visszajelzések szárnyakat adnak mindannyiunknak! Az emmauszi tanítványokkal együtt mondjuk: „… lángolt a szívünk….

Agapéval és kötetlen beszélgetéssel ért véget a 2022. évi VI. zsoltármondó összejövetele."

                                                                                              

Címkék