"Vendégségben" Miskolcon

A Miskolci Egyházmegye vendége volt a napokban Korom Kata, a Pécsi Egyházmegye családreferense.

Korom Kata

"Az a feladatunk, hogy a változásoknak nem követői, hanem előidézői legyünk, higgyünk abban, hogy mi tudunk fordítani az élet sorsán."

A fenti idézet Korom Katától és Korom Józseftől származik. A házaspár neve már sokak számára ismerősen cseng egyházmegyénkben is. Kata és József több éve tartó és sikereket elkönyvelő családpasztorációs tevékenységét májusban a Görögkatolikus Metropólia Család-konferenciáján mutatta be.

Ezúttal Korom Kata egyedül tartott több helyszínen előadást egyházmegyénkben; a Szent Zotikosz Gyermekvédelmi Intézmény dolgozóinak és a nevelőszülőknek, valamint a tisztelendő asszonyoknak is. Hogyan tudunk a napi gondokon túllépve, céljainkat szem előtt tartva haladni? Hogyan nézzünk a jövő felé? Hogyan tudunk mi támaszai, tanácsadói, segítői lenni a ránk bízottaknak? Képesek vagyunk-e teljesen feltárni problémáinkat, vagy hagyjuk, hogy életünk csak sodródjon? Hasonló kérdésekre keresték az előadások résztvevői a válaszokat. A hangsúly azonban nem elsősorban az egyszemélyes előadásra helyeződött, hanem sokkal inkább a közös beszélgetésekre és az együttgondolkodásra. Egy "válasz" azonban minden keresztény ember számára közös: az Istenbe vetett bizalom.