„Van célom!” –Tudom, kitől élek. Tudom, miért élek. Tudom, kinek élek.

Miskolcon, az avasi városrészben, az Isteni Ige tiszteletére szentelt templom búcsúi programjának mottója: „Van célom!” – Tudom, kitől élek. Tudom, miért élek. Tudom, kinek élek.

Avasi templombelső

A miskolciak jól tudják, sajátos hely ez a templom, hiszen római katolikusok és görögkatolikusok együtt használják.

Ez az együttműködés jellemezte a már szerdán, „A mi Avasunk” c. fotókiállítás megnyitásával és szentmisével kezdődő programokat. A hétközi esti programokon alkalom nyílt vietnámi jezsuita testvérekkel és lovasíjásszal való beszélgetésre, rendeztek teaházat és közös filmnézést, valamint szokás szerint lelkigyakorlattal készülhettek az avasiak a templombúcsú napjára. Szombaton az egyházközségek napján az eső sem vetett gátat a közös főzésnek, a sportvetélkedőknek, a jó hangulatú együttlétnek.

A búcsúi Szent Liturgián vasárnap, Palánki Ferenc püspök atya mondott szentbeszédet. Ez az ünnep és ez a templom ráirányítja figyelmünket az isteni szóra, melynek legfontosabb üzenete: „Isten szeret.” „Átalakít, átformál bennünket az isteni szó, az isteni üzenet.” „Isten szeretettel közelít hozzánk” – mondta homíliájában püspök atya, és azt hangsúlyozta, hogy ennek az üzenetnek kell megfogannia bennünk mindennapi szentírás olvasásainkban, és ez kell, hogy meghatározza cselekedeteinket is.

A Liturgia végén Atanáz püspök atya köszöntötte Palánki Ferenc atyát a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye megyéspüspökévé való kinevezése alkalmából, Isten áldást kérve munkájára a Nyíregyházi Egyházmegye papsága nevében is.

Az avasi ünnep körmenettel és a szokásos agapéval zárult.

KÉPGALÉRIA

KÉPGALÉRIA II

Címkék