V. Lakatos Menyhért Szavalóverseny

Idén ötödik alkalommal rendezték meg a Lakatos Menyhért Szavalóversenyt Miskolcon, a Görögkatolikus Diákotthon, Roma Szakkollégium és Kulturális Központban.

Díjátadás

A versenyt szervező szakkollégista, Szajkó Cintia számolt be az eseményről:

2018 májusában immár ötödik alkalommal került megrendezésre szakkollégiumunkban a hagyománnyá vált Lakatos Menyhért Szavalóverseny. Az elmúlt éveket is felülmúlta a versenyre való jelentkezők száma és érdeklődése. Körülbelül 20 intézmény 60 diákkal vágott neki a megméretésnek.

vendégek

Mondanom sem kell, hogy tehetségesebbnél tehetségesebb fiatalok álltak ki a színpadra és adták elő szavalatukat, ami olykor még könnyeket is csalt a zsűri szemébe. A nagy létszámra való tekintettel két korcsoportban párhuzamosan zajlott a verseny, az első korcsoportban az általános iskolások, míg a második korcsoportban a középiskolások versenyeztek egymással.

szavaló

A zsűrinek nem volt könnyű feladata. Az első kategória zsűrijében Szemerszki Mihály atya oktatási referens, Hangácsi Zsuzsanna a Petőfi Irodalmi Múzeum munkatársa, Somosi Ágnes szakkollégiumunk irodavezetője és két jelenlegi szakkollégista Hajdú Andrea Annamária és Balogh Jenő foglaltak helyet. Sok gondolkodás után megszületett az eredmény, csak ebben a korcsoportban 6 különdíjat osztott ki a zsűri, ez is mutatja milyen színvonalas produkciókkal érkeztek a fiatalok.

Különdíj:

·         Stefán Erik – Homrogdi Görögkatolikus Általános Iskola

·         Szmoszna Ferenc – Zempléni Árpád Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, Tállya

·         Siroki Viktória Ildikó – Polgári Vásárhelyi Pál Általános Iskola

·         Hegedűs Viola – Forrás Tanoda, Mucsony

·         Márton Ramóna – Zrínyi Ilona Általános Iskola, Encs

·         Erdélyi Evelin - Homrogdi Görögkatolikus Általános Iskola

Helyezések:

1.      Glonczi Péter – Forrói Gárdonyi Géza Általános Iskola

2.      Bereczki Éva - Polgári Vásárhelyi Pál Általános Iskola

3.      Pusztai Virág - Polgári Vásárhelyi Pál Általános Iskola

 a zsűri

A második, a középiskolás-kategóriában Jászter Beáta televíziós és rádiós műsorvezető asszony, Grunda János a Szent István Rádió munkatársa, Zakár Ádám szociális munkás és két szakkollégistánk Hadházi Renáta, és Dudu Ádám hozták meg a végső döntést.

Különdíj:

·         Csikja Valéria – Encsi Váci Mihály Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium

·         Szedlák András – Piarista Kollégium, Sátoraljaújhely

·         Balogh Ramóna – Szent János Görögkatolikus Gimnázium és Szakgimnázium

·         Vajovzki Karolina – Piarista Kollégium

Helyezések:

1.      Farkas Péter – SzSzC Tiszaújvárosi Brassai Sámuel Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája

2.      Suha Lilla – MIOK József Nádor Gimnázium és Szakképző Iskola, Miskolc

3.      Ruszó Melinda - Piarista Kollégium

versenyzők

Nagy élmény volt ez a verseny mindenki számára, hálásak vagyunk, hogy mi adhattunk otthont ennek az eseménynek. Szerencsések vagyunk, hogy tanúi lehettünk csodás pillanatoknak, amit a produkciók során tapasztalhattunk meg. Sok munkát fektettünk a verseny megszervezésébe, de örömünket leltük a szavalókat látva.

Köszönjük a versenyzőknek és felkészítőiknek, hogy eljöttek a versenyünkre következő évben is visszavárjuk őket! Köszönjük mindenkinek, aki segített abban, hogy ez a verseny ilyen remekül sikerüljön. A versenyzők vers és verselés iránti tisztelete és szeretete becsülendő.

További sok sikert és szép eredményeket kívánunk!

Címkék