Új tetőt kapott a kápolnánk

A krasznokvajdai görögkatolikus kápolna tetőszerkezete új cseréptetőt kapott. A munkálatokat Németh Sándor ács- és bádogosmester csapata végezte.

Krasznokvajda hívek1
Krasznokvajda

Az elmúlt évek során a krasznokvajdai kápolna tetőszerkezete elavult és beázott. Ezért Szikora Benedek atya 2014. februárjában az egyházközség képviselő testületével úgy döntött, hogy a régi palatető megérett a cserére. A tetőcsere megtervezését Benedek atya indította el, majd 2014. júliusában Szepesi Szilárd atya folytatta a kivitelezést.

A felújítást Németh Sándor ács- és bádogosmester végezte csapatával. A tetőszerkezet felújítása nem kis anyagi terhet rótt az egyházközségre, de az nem maradt egyedül, hiszen a Miskolci Egyházmegye, Krasznokvajda község önkormányzata és a krasznokvajdai, kányi, perecsei és büttösi hívek is jelentős összeggel támogatták az újjáépítést.

A megújult kápolnatetőt 2015. június 24-én, a krasznokvajdai kápolnabúcsúnk keretében áldotta meg Szocska A. Ábel OSBM első helynök atya. A kápolna búcsúján az első helynök atya mellett részt vett még Polgári Bence rakacai parókus atya, Veress Zoltán homrogdi plébános atya, Bódi Noémi református tiszteletes asszony, Pásztor Gergely kányi kisegítő lelkész és Szepesi Szilárd kányi adminisztrátor is, a krasznokvajdai és a környékbeli települések híveivel együtt.

A Szent Liturgia végén imádságunkkal kértük a Jó Isten áldását mindazokra, akik munkájukkal, adományaikkal hozzájárultak, hogy megvalósulhasson a krasznokvajdai kápolna tetőcseréje.

A kápolnában elvégzett szertartás után átvonultunk a krasznokvajdai önkormányzat polgármesteri irodájába, ahol a meghívott vendégeknek, Bacsó Imre gondnok úr és családja, valamint a krasznokvajdai polgármester úr és az önkormányzat dolgozói adtak bőséges és finom ebédet. A jó Isten áldja meg a jó szándékú embereket és az adományozókat!

Címkék