Új helyre költöznek a nevelőszülői tanácsadók

Encsen, a város központjában található az új irodaház

a ház homlokzata

Encs városának központjában található az az impozáns épület, melynek egyik funkciója a Szent Zotikosz Gyermekvédelmi Intézmény kötelékébe tartozó nevelőszülőkkel való kapcsolattartás lesz. A modern kor elvárasainak nem csak felszereltségében, hanem energetikai szempontból is megfelel az épület, melyben irodák, fejlesztőszobák, valamint a vér szerinti szülőkkel való kapcsolattartásra is alkalmas nagyobb tereket, helyiségeket alakítottak ki. A felújítási munkák első és legfontosabb része lezárult, erre adta áldását Atanáz püspök.

oljakenet

Szükségünk van az Úr Jézus jelenlétére ebben a házban is, mondta a főpásztor a szertartáson. Jézus példát mutat nekünk a gyermekek felé forduló szeretetben, figyelmességben. „Jelenléte arra fog tanítani minket ebben a házban, hogy a gyermek mindenekelőtt és arra, hogy a gyermekek érdekét és szeretetét, soha, egy pillanatra se felejtsük."

szoba

Az ünnepélyes házszentelésen Ivancsóné Hajas Ágnes, a gyermekvédelmi intézmény igazgatója örömmel köszöntötte mindazokat, akik a ház megtervezésében és megvalósításában részt vettek, köztük Lónárt Csaba Attilát, a Szent Zotikosz korábbi vezetőjét, hiszen még az ő szolgálati idejében indult el az a folyamat, amely hamarosan a végéhez érkezik.

FÉNYKÉPEK

Címkék