Új görögkatolikus templom épül Debrecenben

Már várják az építész-tervezők jelentkezését!

pályázati felhívás

A Hajdúdorogi Főegyházmegye tervpályázatot hirdet, így szeretnék kiválasztani a Debrecen, Tócóskertben épülő, Szentháromság görögkatolikus templom építész tervezőjét és a templom tervét is. A pályázat nyilvános, ez azt jelenti, hogy a felhívásban foglaltak szerint minden "É" korlátozás nélküli építész-tervező indulhat. 

A telekről 

Az 1980-as évek közepén szanált területen épült meg a 21 000 lakosú Tócóskert lakótelep Debrecen nyugati részén, az István út, a Vincellér utca, a Derék utca és a Kishegyesi út határolta területen. A lakótelepen gondoskodtak a fizikai szolgáltatásokról (bolt, posta, gyógyszertár, orvosi rendelő, bölcsőde, óvoda, általános iskola, gimnázium és uszoda). A lakótelep lelki ellátása érdekében 1997-ben épült a római katolikus templom (tervező: Kőszeghy Attila) és a református templom (tervező: Lengyel István).

A lakótelep területén szanált városrész egyetlen meghagyott régi tanú épülete, a mai Holló László sétányon található Holló László festőművész utolsó lakóhelye, az úgynevezett Holló-ház. Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata a lakótelepen és környékén élők részére építendő új görögkatolikus templom céljára telket adományozott. Az építési telek a Holló-ház és a római katolikus templom szomszédságában található, szabad kilátással a Derék utcára. 

A részleteket és a szükséges mellékleteket itt találhatják: http://hd.gorogkatolikus.hu/szentharomsag-templom-tervpalyazat

A helyszíni szemle időpontja: 2018. február 28. szerda, 14:00 óra

A pályázatok beérkezésének határideje: 2018. április 6. péntek, 12.00 óra

Címkék