Tízéves a miskolci görögkatolikus óvoda

Az intézmény alapításának kerek évfordulóján gálaműsorral egybekötött ünnepségen búcsúztak el az iskolába készülő nagycsoportosok.

színpadkép

Az alábbi sorokat Tótszeginé Vizi Anita, óvodapedagógus írt a jeles eseményről:

„Isten Kegyelméből iskolás lettem!", ezekkel a szavakkal nyitotta meg jubileumi gálaműsorát, a Szent Miklós Görögkatolikus Óvoda és Bölcsőde intézményvezető asszonya, Molnár Istvánné Palkó Ildikó. Ünnepi gondolataiban megemlékezett az alapításról, és az azóta eltelt évekről. „A mai nap ünnep. A jó Istennek hálát adva intézményünk létéért és működésért. Nagy büszkeség és boldogság számunkra, hogy a családok a legféltettebb kincseiket, gyermekeiket ránk bízták. Hisszük, hogy minden gyermek kapott valamilyen talentumot a Jóistentől. Az együtt töltött idő alatt igyekeztünk kibontakoztatni ezeket az ajándékokat.” – zárta gondolatait intézményvezető asszony.

a vendégek

A vendégek soraiban megkülönböztetett tisztelettel köszöntöttük: Főtisztelendő Dr. Orosz Atanáz Püspök Atyát a Miskolci Egyházmegye püspökét, intézményünk fenntartóját, Bialkó Máriát a MEKIF igazgató asszonyát, Grunda János atyát és kedves feleségét, Szemerszki Mihály atyát óvodánk lelkészét, Juhász Géza helynök atyát, a társintézmények vezetőit, valamint a megjelent kedves vendégeket, szülőket, hozzátartozókat, ünneplő egybegyűlteket.

 A köszöntő után ballagó nagycsoportosok jubileumi műsorának lehettünk a részesei. Elsőként Pünkösdölő műsort láthattunk a Csillag csoportos gyerekektől. A gyönyörű tánc, forgatag, a mondókák és dalok után a mesék világába kalauzoltak bennünket a ballagó nagycsoportos gyerekek. A Macskacicó című magyar népmesét adták elő. A professzionális hangosításnak is köszönhetően igazán jól sikerült a mese bemutatása. A mesék világából a zene világába kalauzoltuk el a kedves ünneplő közösséget. „Bizony, mondom nektek: Aki nem úgy fogadja az Isten országát, mint egy gyermek, nem megy be oda. Azután ölébe vette a gyermekeket, és kezét rájuk téve, megáldotta őket.” olvashatjuk Márk evangéliumában.  

szereplő gyerekek                                      

Jézus külön figyelmet szentelt a gyermekeknek. Mi pedig mindennapjaink során különös figyelmet szentelünk Jézusra. A keresztény vallási nevelés meghatározza óvodai nevelésünket, tevékenységeinket. Az imák, fohászok mellett énekek, dalok segítségével beszélgetünk a Jóistennel, kérjük Jézus és a Szűzanya közbenjárását mindannyiunkért. Ebből adtak ízelítőt a gyermekek. Műsorukat változatos hangszerekkel színesítették és tették egészen különlegessé.

A kivetítőn megjelenő óvodai életképek szinte mindenkit elvarázsoltak. Az énekkel bevonuló, ballagó tarisznyával büszkélkedő nagycsoportosaink megható pillanatokat ébresztettek szívünkben. A 33 ballagó nagycsoportos egy sorban, a kedves, szeretett óvó nénik kíséretében az ünnepség csúcspontja volt. A közös ének, a mosolygós gyerekarcok a szülők szemébe is örömkönnyeket csaltak. Isten áldásával, ilyen nagyra nőttek ezek a gyerekek. A középső csoportosok búcsúzó verse, az útra kelő és iskolába indulók biztatása szívből szóló volt.

ballagók

Grunda János atya visszaemlékezése a kezdetekre, rámutatva- Isten munkálkodását idézte fel, aki láthatatlanul és gyakran kézzelfoghatóan, a görbe utakon is egyenesen kísérte a görögkatolikus egyház közösségét, hogy több mint tíz éve óvoda és bölcsőde létesült a Miskolci Megyei Kórház területén Szent Miklós Püspök pártfogása alatt.

Bialkó Mária a MEKIF Igazgató Asszonya kiemelte és megköszönte azt a magas színvonalú szakmai munkát, amely az intézményben megvalósul. Megköszönte a szülőknek, hogy bíznak a fenntartó működésében lévő intézményben, s bátran és örömmel bízzák ránk legféltettebb kincsüket, szemük fényét, a gyermeküket.

Ezen ünnepi alkalom zárásaként örömmel kaptuk Atanáz püspök atya által az Isten áldását, mely hálaadás és biztatás egyben. Ezen az úton járva, elköteleződve, keresztény hitünkben megerősödve, vidáman indulunk a következő évek felé.

ballagó gyerek

"A Szent Miklós Görögkatolikus Óvoda és Bölcsőde 1992-ben szülői kezdeményezésre jött létre, alapítványi intézményként. A B- A-Z Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház egyik épületéből alakították át egy többcélú intézménnyé, melyben óvoda és bölcsőde is elkezdhette a működését.  Kezdetben 2, majd 6 csoportra bővült az óvodai ellátás. Mostanra 3 telephelyen 9 óvodai csoporttal tudjuk fogadni a hozzánk érkező gyermekeket." - olvasható az óvoda honlapján

FÉNYKÉPEK
 

Címkék