Tíz éves az Angyalkert

A kazincbarcikai Angyalkert Görögkatolikus Óvoda színházi előadással ünnepelte fennállásának tizedik évfordulóját.

előadás

Az Angyalkert Görögkatolikus Óvoda pontosan tíz éve – 2011. szeptember 1jén nyitotta meg kapuit, a Miskolci Egyházmegye fenntartásában.

A jubileumi év megnyitásaként a komáromi Magyarock Dalszínház két előadását ajándékozták gyermekeknek, felnőtteknek. A kora délutáni órákban óvodásokat, kisiskolásokat láttak vendégül a Halász és a felesége c. előadáson. Az esti órákban pedig Jókai Mór: Az Aranyember c. regényéből készült musical-t tekinthették meg az érdeklődők.

Mindkét előadáson 500 -500 fő vett részt, figyelembe véve a jelenlegi járványügyi előírásokat.

Dr. Janka Gábor atya bevezető gondolataiban elmondta, milyen nagy jelentősége van Kazincbarcikán a görögkatolikus parókiának, és azt is, hogy mennyire fontos az Angyalkert Görögkatolikus Óvoda szerepe a 3-6 éves korú gyermekek keresztény értékek mentén történő nevelésében.

Janka Gábor

A jubileumi évet Bialkó Mária, a MEKIF igazgató asszonya nyitotta meg. Kovács Erika óvodavezető mutatta be az évtizede folyó nevelői munkát:

Óvodai életünk színes, gazdag és változatos. Számtalan ünnepséget, rendezvényt, eseményt, valósítottunk meg az elmúlt 10 évben.

Mérföldkő volt intézményünk életében, hogy a 2017. szeptembertől 4 óvodai csoportban fogadjuk a gyermekeket. Az óvoda mind külső megjelenésében, mint tárgyi feltételeit tekintve jelentős változáson ment át 2011-től. Fontos számunkra, hogy a gyermekek és szülők, valamint a dolgozói közösség tagjai esztétikus, szép környezetben otthonosan érezzék magukat.

Óvodásaink igénybe vehetik a sószobát, mely segít a téli hónapokban a légúti megbetegedésekben szenvedő gyermekeknek.

2019. szeptembertől kidolgozták óvodapedagógus munkatársaim a tehetséggondozó műhelyek koncepcióit. Működik 2 logikai műhely; a Sakk-palota, és a LEGO-matek, ahol a Bee-Bot robotméhecskékkel a programozás alapjait sajátíthatják el a gyermekek.

Művészeti területen a „Kis poszáták” zenei képességfejlesztő műhelyben és az Alkot-Lak vizuális kultúrát fejlesztő műhelyben teljesedhetnek ki a tehetség jegyekkel rendelkező óvodásaink. Természetesen a tánc, és mozgáskultúra fejlesztése is jelen van óvodásaink életében, ehhez adnak lehetőséget a Bozsik foci, a Mozgás-kotta foglalkozások, és a néptánc oktatás is.

Ebben a nevelési évben örömmel vezetjük be az angol nyelvvel való ismerkedést.

Óvodánk jól felszerelt, számos modern technikai eszközt vásárolhattunk, ezt segítette 2018-tól egy közösségfejlesztésre irányuló pályázat is. Az évek sora alatt épületünk mind külső, mint belső tereiben megújult, és bővült is, egy csodaszép fejlesztő házzal és egy hatalmas tornateremmel.

2019. december 5-én került átadásra imaszobánk, melybe mind az óvodába járó gyermekek, mind a dolgozók, és a szülők is betérhetnek.

Mindezeken felül pedig, ami kézzel nem fogható, az a hitélet, a keresztény értékek mentén történő nevelés. Mert "Tudjuk azt is, hogy akik Istent szeretik, azoknak minden javukra válik" (Róm 8,28)

Az Angyalkert Görögkatolikus Óvoda egy lehetőség Kazincbarcika városában, és térségében élő családoknak, gyermekeik boldog, kiegyensúlyozott nevelésére, oktatására.

Szöveg és fotók: Angyalkert

 

Címkék