Tenni vagy nem tenni? - 72óra kompromisszumok nélkül Szikszón

„Aranyam, ezüstöm nincs, de amim van neked adom.” (Apcsel3,6). Ez a mottója a 72 óra kompromisszumok nélkül elnevezésű akciónak. A szikszói fiatalok is összefogtak, hogy együtt tegyenek másokért.

72 óra logó

„Tenni vagy nem tenni? Ez itt a kérdés.” Szerencsére nem a szikszói középiskolás fiataloknak, akik idén október 6-án csatlakoztak több ezer, hozzájuk hasonló fiatalhoz, hogy szabadidejükből néhány órát arra szenteljenek, hogy városukat, környezetüket kicsit szebbé varázsolják.

söprögetés

A Szikszói Görögkatolikus Parókia és a Szent Márton Katolikus Gimnázium és Általános Iskola fiatal önkéntesei, Moldván Tibor atya és Varga Csaba papnövendék vezetésével bekapcsolódtak a „72óra kompromisszumok nélkül” című, európai önkéntes programba.

avarszedés

Ez a program már 2007 óta kerül megrendezésre minden évben október 6-8. között Magyarországon, azzal a céllal, hogy felhívja a társadalom, és leginkább az ifjúság figyelmét arra, hogy az önkéntesség milyen hatalmas értékteremtő erővel bír, mennyi jó és hasznos dolog származhat abból, hogy ha az ember az egyik legdrágább kincsét; az idejét  képes azért feláldozni, hogy azzal másokon segítsen.

könyvek rendezése

A kezdeményezés híre hamar értő fülekre és befogadó szívekre talált, hiszen az elmúlt években a mintegy ezer önkéntesből álló létszám mára már megtízszereződött. Idén első alkalommal, 30 szikszói fiatal is bekapcsolódott ebbe a csapatba, és munkájukkal egy kicsit szebbé varázsolták a Bethánia Szeretetotthon külső és belső környezetét.

gereblyézés

A vidám jó hangulatú munka közben többüknek arra is futotta az idejéből, hogy az idősek otthonában élő idősekkel kicsit elidőzve, tartalmasabbá tegyék a napjukat. Úgy érzem, ez alatt a néhány óra alatt mindannyian maguknak érezhették Kalkuttai Szent Teréz anya gondolatát: „Nagy dolgokat tenni nem tudunk, csak kicsiket, nagy szeretettel!”

Varga Csaba, papnövendék

Címkék