Tanévzáró hálaadás

Véget ért a tanév, kezdődik a vakáció. Tanítók, tanárok, óvónők és bölcsődei dolgozók év végi hálaadására Sajópálfalán került sor a múlt héten.

Sajópálfala templom

A Miskolci Egyházmegye védőszentjének, Keresztelő Szent János születésének előestéjén vecsernyére gyűltek össze az óvodában és bölcsödében dolgozók, hogy hálát adjanak az elmúlt év eredményeiért, a fejlődésért, az együttműködő munkáért, ajándékaiért. Kiemelt felelősséget hordoz a nevelői munka, mert „nagyobb küldetésük van annál, mint, amit a szakmáról az iskolában megtanultak” – mondta Szemerszki Mihály atya, majd így folytatta: „mert az őszinteséget, az emberséget, az igazságot, a görögkatolikus hitet is kell hirdetni” munkájuk során.

A 2014/2015-ös tanévben is különleges elismerésekkel köszönték meg egy-egy pedagógus munkáját. A Keresztelő Szent Jánosról nevezett Nevelésért Díjat idén Bukszár Gáborné homrogdi tanító, hitoktató kapta.

Püspök atya ebben az évben alapított egy új díjat, a Szent Lídiáról nevezett díjat, amelyet az oktatást-nevelést segítő munkatárs kaphat meg; ebben az évben Dudásné Vaszily Margit miskolci óvodánkban dolgozó dajka érdemelte ki az elismerést. Püspöki dicséretben Szilvasvánné Matiz Anita miskolci és Csavniczki Zita edelényi óvónőnk részesült. Köszöntőjében Püspök atya hálásan köszönte meg a pedagógusok egész éves munkáját és azt kívánta, hogy Jézus Krisztus minden áldása jelen legyen rajtuk a nyári szünetben is. 

Két nappal korábban a közép- és általános iskolákban dolgozók szintén Sajópálfalán tartott hálaadásán püspöki dicséretben részesült még dr. Gárdainé Hídvégi Erika tanárnő, Kerekes Imre tanár úr és Stefán Zoltánné iskolatitkár.

Szerző: Varga-Juhász Bernadett

Címkék