Szíriában augusztus 25-én fölszentelik a magyar adományból újjáépült templomot

Fülöp metropolitát meghívták, hogy személyesen vegyen részt Al Dmeine templomának újjászentelésén, hiszen ő vitte ki a görögkatolikusok gyűjtésének eredményét, amelyből megújulhatott a falu temploma.

a felépült templom

Az első görögkatolikus adományt 2017. júniusában vitte ki a metropolita. Az akkor még romokban álló templomot személyesen is meglátogatta. A 2011 óta dúló háború több alkalommal is szörnyű pusztítást végzett ebben a melkita görögkatolikusok által lakott kis településen, mivel a frontvonal közvetlenül a falu határában húzódott. Sok ember meghalt, sokakat túszul ejtettek, akikért többször is fizettek váltságdíjat, de soha többé nem látták őket. A sokat szenvedett falu életében nagy fordulatot tett, amikor a magyar főpásztor személyesen meglátogatta őket, és elvitte a magyarok adományát. Azóta is többször kifejezték hálájukat, és ragaszkodtak hozzá, hogy akkor fogják majd fölszentelni az újjáépült templomot, amikor a metropolita újra ellátogat hozzájuk. Az egyeztetések után erre a napra esett a választásuk. A templom falára táblát is helyeznek, amely az utókor számára is tanúsítja a magyarok nagylelkűségét és testvéri szeretetét.

Fülöp metropolita a Szent István napi ünnepség után fog kiutazni. Aki még szeretne támogatásával hozzájárulni a kint élő keresztények megsegítéséhez, az eddig is használt számlaszámra küldheti el adományát.

CIB Bank: 10702071-69121841-51400006. 

A megjegyzés rovatba kérjük, írják be: Szíriai keresztények

Az ünnepség Al Dmeine-ben augusztus 25-én lesz. Adományainkon túl imáinkkal is segítsük őket!

Szerző: Hajdúdorogi Főegyházmegye

a templom

 

Címkék