Szeretetvendégség Miskolcon a NEK jegyében

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszushoz kapcsolódva az ország több pontján ugyanazon időpontban várták szeretetvendégséggel a rászorulókat, köztük Miskolcon is.

ebéd

  Szeptember 4-én országszerte mintegy ötezer rászorulót vendégeltek meg az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus kezdetén. A szeretetvendégség célja, hogy tanúságtételként a világ felé kézzelfogható módon mutassa be Jézus szeretetét, aki kenyér formájában adta magát. A szervezők, a Kongresszus Szociális-karitatív Bizottsága, a Katolikus Karitász célja, hogy Isten ingyenes szeretete elérjen a peremre szorultakhoz is, ők is részesüljenek a közös ünneplés örömében és látható szeretetében.

  csoportkép

  A központi rendezvény Budapesten a II. János Pál Pápa téren volt. Miskolcon a helyszínt és az ebédet a Miskolci Görögkatolikus Általános Iskola biztosította.

  Atanáz püspök

  Klasszikus vasárnapi ebéd; húsleves, rántott hús, krumpli, sütemény és kávé szerepelt az étlapon. Mintegy ünnepség, mondták többen is. A Miskolci Egyházmegyei Karitász igazgatója, Csejoszki Szabolcs atya és önkéntesek segítettek a terítésben és a tálalásban. A vendégségen Atanáz püspök is együtt ebédelt a rászorulókkal. A vendégek meghívásában a miskolci hajléktalonnak foglalkozó szerveztek működtek közre, Szilvássyné Kiss Beatrix koordinálásával.

  kínálás

  Ebéd után lehetőség volt vérnyomás- és vércukorszint mérésre, egészségügyi tanácsadásra is.

  vércukor mérés

  Az ebéden résztvevők egy kis ajándékot, és élelmiszer csomagot kaptak búcsúzóul. Az el nem fogyott ételt és csomagokat pedig a Napfényt az Életnek Alapítvány átmeneti szállójára szállították.

  Címkék