„Szeressétek egymást …"

A Miskolci Egyházmegyei Karitász év végi visszatekintésével mond köszönetet a felajánlásokért, a segítségért, az imádságokért

adomány

Egyházmegyénkben az egész év folyamán igyekeztünk figyelemmel kísérni és segítséget nyújtani a nélkülözőknek.

adomány

Karitászcsoportjaink számos településen az élelmiszermentésből származó élelmiszerekkel látták el az időseket és rászoruló családokat. Örömmel láttuk azt is, hogy a tavasszal átadott vetőmagok számos kertben bő termést hoztak, ezzel is megkönnyítve a családok mindennapi életét. Az iskolakezdéshez közeledve sok, gyermeket nevelő család készülődést igyekeztünk megkönnyíteni vásárlási utalványok átadásával.  

Szerencsen

Az ősz folyamán október 14-én önkénteseink munkáját megköszönve, tréningre hívtuk  Szerencsre. A karitatív munka lelki és gyakorlati hátteréről Lőrincz Pál bencés szerzetes atya, a Pannonhalmi Apátság karitászigazgatója tartott szemléletes előadást. A nap végén mindannyian új információkkal gazdagodtunk és a találkozás örömével megerősödve tértünk haza, hogy folytassuk a megkezdett munkát.

az ebéden

A karácsonyi böjtben november 25-én az elmúlt évekhez hasonlóan ünnepi asztal mellett ebéddel vendégeltünk meg hajléktalan embereket. Ezek a találkozások mindig nagyon tartalmasak, püspök atya köszöntője után, derűs hangulatú beszélgetések alakultak ki a résztvevők között. Vendégek és vendéglátók mindannyian gazdagodunk ezekben a pillanatokban.

árvíz

December közepén egy csereháti településen, Rakacán igyekeztünk segíteni, ahol a település egy részén árvízi helyzet alakult ki. Ide fertőtlenítő szereket szállítottunk és meglátogattuk a bajba jutott családokat.

Mindezeken túl a legfontosabbnak azt tartjuk, hogy mindig elérhetőek, nyitott szívűek legyünk a szegények és rászorulók felé. Köszönjük a parókiákon működő karitászcsoportok önkénteseinek áldozatos munkáját, akik áldozatos szeretettel segítik a szegényeket. Tökéletesen megértjük, hogy emberségünk csak a krisztusi felszólítással lehet teljessé:Új parancsolatot adok nektek, hogy szeressétek egymást: ahogyan én szerettelek titeket, ti is úgy szeressétek egymást!” /Jn 13,34/

Csajoszki Szabolcs, karitászigazgató

Címkék