Szent Miklós mai csodái Hernádvécsén

Szent Miklós emléknapját ünnepelték a hernádvécsei Jelenlét Pontban

Atanáz püspök ajándokot nyújt át

Két éve csatlakozott a Miskolci Egyházmegye a Felzárkózó települések programhoz, melynek keretében lépésről lépésre egy komplex, szociális felzárkózást segítő program valósul meg Hernádvécsén. Egy éve állandó helyszínen, a Jelenlét Ponton tarthatják a foglalkozásokat, képzéseket, itt lehet segítséget is kérni. A Jelenlét Pontot felszentelésekor Mürai Szent Miklós oltalmába ajánlották.

A Jelenlét Pont munkatársai

A védőszent tiszteletére megtartott ünnepségre Atanáz püspök is ellátogatott. Először a közösség püspök atya vezetésével Szent Liturgián adott hálát az elmúlt évek kegyelméért, az elért eredményekért. Ezután a gyermekek mutatták meg, miben fejlődtek, mit tanultak meg, hiszen a jelenlét programnak köszönhetően hegedűn és gitáron játszani tanulhatnak, valamint az alapvető tantárgyi ismeretek elsajátításában is segítséget kaphatnak, ezzel együtt mozgásfejlesztés és pszichológiai megsegítés is zajlik. Valamivel több, mint hatvan gyermekkel foglalkoznak Hernádvécsén hétről hétre, akik nagy szorgalommal készültek Szent Miklós követének köszöntésére.

gitározó fiúk

A főpásztor az 1600 éve élt és működött Szent Miklós püspök életéről és a személyét övező legendás csodákról mesélt a gyermekeknek, aki jóságával és egyeneslelkűségével sietett segítségére a körülötte élőknek. „Szent Miklós püspök és az Úr Jézus különösen is arra figyelmeztet bennünket, hogy szeressük egymást, és gondoskodjunk egymásról, azért, hogy senkinek ne kelljen rossz útra térnie, hogy mindenkit meg tudjunk menteni a rossz életformától. A világosság gyermekei között kicsapongásról, szó se essék, csúnya beszédről szó se essék, és ti is csupa jóság legyetek” – emlékeztetett Szent Pál apostol szavaira Atanáz püspök.

kislány

Karácsonyhoz közeledve az ünnepség elképzelhetetlen lett volna ajándékozás nélkül. A gyermekek mikuláscsomagot kaptak. A zsákocskákat a Jelenlét Pont szabó-varró klubjában varrták meg, és ott is töltötték meg finomságokkal, az elmaradhatatlan csokikkal, de került bele több olyan finomság is, ami egészséges, sőt némi gyümölcs is.

FÉNYKÉPEK

Címkék