Szent Gergely nap Selyeben

Az iskola védőszentjének emléknapján, idén már 13. alkalommal szerveztek drámajáték találkozót Selyeben

előadás

A Homrogdi Görögkatolikus Általános Iskola és Óvoda Szent Gergely Tagiskolájának védőszentje Nazianzi Szent Gergely,  „hittudós”. Halálának évfordulóján, január 25-én tartják - az immár hagyománnyá vált - Biblia dráma találkozóval egybekötött ünnepnapot, amely idén már a XIII. alkalom volt. Kondás András, iskolalelkész beszámolója:

Ebben az évben is többféle műsorral készültünk az óvodával karöltve. A találkozón velünk együtt ünnepelt Orosz  Atanáz püspök, Juhász Géza első helynök és Bialkó Mária, a MEKIF igazgató asszonya is.

Atanáz püspök, Juhász Géza, gyerekek

A zeneiskolás gyermek furulya és citera játéka, valamint dalcsokor nyitotta meg a gyermekek műsorát. Majd a negyedik osztályos tanulók elevenítették föl a szent életútját, idéztek írásaiból. valamint egyik versét is elmondták.

zeneiskolások

Rövid szünet után a bibliai jelenetek következtek. A homrogdi óvodások előadásában a „Vízözön”, a homrogdi harmadik osztályos tanulók pedig a „ Jézus megkeresztelése” című jelenetet adták elő. A selyebi óvodások  a „ Királyi menyegző”,  a harmadik osztályos tanulók pedig a „ Kenethozó asszonyok” bibliai részeket elevenítették fel. A homrogdi hatodik osztályos tanulók előadásában „ Márta és Mária párbeszéde” hangzott el.

jelenet

Megható volt minden jelenet alkalmával látni a színpadon a gyermeki átszellemüléssel előadott történeteket, és a sok kreatív, ötletes díszletet, amelyek emlékezetessé és lélekemelővé tették ezt a vendégeinkkel együtt eltöltött ünnepet.

FÉNYKÉPEK

Címkék