Szent Erzsébet Zarándokút

A Szent Erzsébet Zarándokút minden évben Pünkösdhétfőn indul Sárospatakról, Szent Erzsébet szülővárosából Kassára. Idén papnövendékek is csatlakoztak a zarándokút Komlóska - Erdőhorváti szakaszához.

Kispap

2016. május 16-án, Pünkösdhétfőn Miskolci Egyházmegyés papnövendékek – kiegészülve Atanáz püspök atyával, Fedor Péter atyával és Pásztor Gergellyel – megtettük a Szent Erzsébet zarándokút második szakaszát.

A kora reggeli órákban indultunk el Nyíregyházáról, majd Komlóskára érkezve Szent Liturgiát végeztünk püspök atya vezetésével. Ezt követően egy szerény, de annál bőségesebb reggelivel készültek a helybéliek, hogy útnak indíthassanak. Az első megálló Erdőhorváti volt, ahol megtekinthettük a templomot és itt Atanáz atya, illetve Szikora Benedek parókus atya, felolvasták a pünkösdi evangéliumokat, majd egy rövid pihenő után ismét útnak indultunk.

A sáros, vizes talaj kissé megnehezítette a dolgunkat, de ennek ellenére könnyen vettük az akadályokat és nagyon szép időnk is volt. Útközben lehetőség volt beszélgetni, elcsendesedni és imádkozni, majd kisebb-nagyobb lemaradásokkal, de annál nagyobb örömmel a délutáni órákban megérkeztünk Mogyoróskára. Itt a helyi hívekkel közösen végeztük el a vecsernyét, ezt követően bőséges vacsora várt minket, majd teli hassal indultunk vissza Nyíregyházára.

Azt gondolom, hogy nagyon jót tett mindannyiunknak, ez a kis „pihenő” nap, hisz ebből egy nagyobb lendületet vehettünk az előttünk álló vizsgaidőszakhoz, valamint jó volt kissé kiszabadulni a városból, és időt tölteni a természetben. Köszönjük a hívek kedves fogadtatását, illetve Atanáz püspök atyának és Fedor Péter atyának, hogy elkísért bennünket ezen a zarándoklaton. Reméljük, hamarosan folytatni tudjuk a harmadik szakasszal. 

Címkék