Szent Efrém - napok

Egyházzenei napokat tartott a Görögkatolikus Metropólia.

Kórustalálkozó

A Görögkatolikus Metropólia 2016-ban immár harmadik alkalommal keltette életre a Szent Efrém-napok elnevezésű rendezvényét, amelynek során, névadójához híven – akit már kortársai a „Szentlélek hárfája” megtisztelő címmel illettek, és feljegyezték, hogy énekei, himnuszai sok embert vezettek vissza az „igaz útra” – színes zenei és szellemi feltöltődést ígérő programokkal várta az egyházi zene iránt érdeklőd közönséget.

A két napos rendezvény Debrecenben kezdődött, ahol Kocsis Fülöp metropolita ünnepélyes vecsernyét végzett a görögkatolikus főszékesegyházban. Este 19.00 órától különleges élményben részesültek akik meghallgatták a  Lautitia gyermekkar és a Munkácsi fiúkórus angyali énekét.

Másnap a „három szent főpap” bizánci ünnepén, Nyíregyházán a Szent Miklós-székesegyházban, Kocsis Fülöp metropolita diakonussá szentelte Boros András tanulmányvégzett papnövendéket. Ezután az örömteli esemény után folytatódott a „Szent szöveg – szent zene” elnevezésű konferencia a Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskolán. Az érdeklődő közönség dr. Déri Balázs, dr. Kajtár Edvárd atya és Dr. Bubnó Tamás vitaindító gondolataival lett gazdagabb.

A délután újabb zenei eseménnyel folytatódott, a Szent Atanáz kórus, és a Glória kicsinyek kórusa előadásában elhangzott a Dániel-Játék, ami egy középkori liturgikus drámajáték. Végezetül a Szent Efrém-nap zárásaként a debreceni Lautitia kamarakórus és a Munkácsi fiúkórus adott nagy sikerű koncertet.

Köszönjük az aktív részvételt, és a sok segítséget!

Címkék