Szakmai gyakorlat Cipruson

Georgikon Görögkatolikus Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium hat tanulója egy pályázatnak köszönhetően Cipruson szerezhetett szakmai gyakorlatot.

csoportkép a cukrászda előtt

2022.02.24. - 03.17 között a Georgikon Görögkatolikus Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium hat diákja - cukrász, élelmiszeripari technikus, gépgyártás technológus technikus, valamint agrárgépész technikus képzésben résztvevő tanulók – Cipruson, Limassolban vettek részt háromhetes szakmai gyakorlaton Erasmus+ program keretében a Shipcon oktatási intézmény szervezésében.

oklevél

A projekt egy 2019-es pályázat harmadik mobilitása volt a francia és spanyol program mellett, azonban a pandémia miatt két évvel később, idén tavasszal került sor a megvalósításra. Tanulóinkat a limassoli La Galerie cukrászdában és a Demetriades Group üzemében helyezték el. A gyakorlat során a diákok bekapcsolódtak a technológiai folyamatokba, az üzemek mindennapi tevékenységébe, betekintést nyertek az munkahely szervezeti felépítésébe és ciprusi munkatársakkal dolgoztak együtt.

fiúk

A cukrászatban tanulóink aktívan részt vettek a különböző cukrászati részfolyamatokban (előkészítés, tészta és töltelék készítés, sütés, befejező kikészítő művelet). A Demetriades üzemben dolgozó fiúk tapasztalatot szereztek a szervizben folyó munkálatokban, munkagépeket, targoncákat szervizeltek, javítottak, újítottak fel.

A hétvégi programok keretében tanulóink megismerkedtek a ciprusi sziget történelmi és kulturális kincseivel és a gasztronómiai különlegességekkel. Közös programokba kapcsolódtak be a portugál, cseh, román Erasmus+ projektben részt vevő diákokkal. Hazatérés után örömmel számoltak be iskolánk diákjainak, tanárainak és a szülőknek a három hét élményeiről.

tanúsítvány

Iskolánk 2020-ban elnyerte az Erasmus akkreditációt, 2022-ben pedig a Kiválósági tanúsítványt a szakképzés területén kiválóan megvalósított mobilitási tevékenységek elismeréseként.

Szöveg és fotók: Georgikon,  nemzetközi munkaközösség

 

 

Címkék