Stresszkezelési gyakorlatot tartottak a szakkoliban

A miskolci szakkollégisták szakszeminárium keretében életvezetési és rekreációs technikákkal ismerkedtek

a képzésen

A miskolci Romzsa Tódor Görögkatolikus Szakkollégium hallgatói és munkatársai november első hétvégéjén egy 15 órás szakszemináriumon vettek részt, a Nemzeti Tehetség Program NTP-SZKOLL-22-0006 számú projekt keretében. A program helyszínéül a Görögkatolikus Felsőoktatási és Kulturális Diákotthon szolgált.

A programot Breznai Annamária a Miskolci Egyetem Egészségügyi karának mesteroktatója és mentálhigiénés szakembere tartotta.

A szakszeminárium témáját tekintve a stressz források kiváltó okai, illetve azok szintjei, kezelésére szolgáló eljárások köré épült. A hallgatók különböző módszereket hallhattak a stressztűrő képességük fokozása érdekében, felvilágosítást kaptak a stresszoldó tevékenységek köréről valamint szituációs feladatok keretében gyakorolhatták a stresszkezelő módszereket.

a képzésen

A képzés célja, hogy a hallgatók megismerjék a stressz forrásokat, amelyek a mindennapokban érik őket és kézenfekvő megoldásokkal szükségszerűen kezelni tudják azokat, meglelve így a harmóniát, mely könnyebbé teszi számukra a küzdelmet a hétköznapi kihívásokkal szemben, a tanulást és fejlődést.

A szakszeminárium végig interaktív és élményekkel teli boldog légkörben zajlott mely során a kollégium tagjai között tovább épült az összetartás és az egymásba vetett bizalom. A szakszeminárium hasznosnak bizonyult a szakkollégisták számára, ezúton is szeretnénk megköszönni Breznai Annamáriának ezt a tartalmas és színvonalas hétvégét.

A program az NTP-SZKOLL-22-0006 azonosítószámú projekt keretében, az Emberi  Erőforrás Támogatáskezelő támogatásával valósult meg.

Címkék