Sokkal több, mint tábor: közösségi élmény

A Miskolci Görögkatolikus Általános Iskolában június 29 - július 17. között szerveztek napközis tábort.

A múzeumnál

Szabó Andrásné, táborvezető tanítónő számolt be a tábor élményekről:

A Miskolci Görögkatolikus Általános Iskola nyári napközis táborát az iskolánkban szerveztük meg.

A gyerekek több hét kihagyás után nagy örömmel és várakozással találkoztak egymással.

A tábor 3 hete alatt a következő programokat kínáltuk nekik: kézműves - és sportfoglalkozással indult a hét.

kreatív

Nagy élményt jelentett a gyerekeknek az iskolai játékokon kívül a népkerti játszótér, ahol önfeledten csúszhattak a drótkötélen, erősíthették magukat a szabadtéri kondi gépeken, a kisebbek pedig megmászhatták a játékvár berkeit. Az iskola közelében lévő kis játszótér kedvenc karikáját naponta több gyermek is pörgette.

pörgetés

Izgalommal fogadták a kis táborozók a Pannon-tenger Múzeum látnivalóit.

Érdekes információkat tudhattak meg a „Dínók Földjén - MezoZOOikum” című új állandó kiállításon.

A kiállítóépület legújabb, állandó földtörténeti és őslénytani kiállításában igyekeztek mindent felderíteni: kipróbálhattak minden játékot, megoldották a feladványokat, próbára tehették tudásukat és ügyességüket.

dínók

Játékosan tanulhattak a Föld mágnesességéről és különféle nyersanyagokról, szemtanúi lehettek egy vulkánkitörésnek is. Sok millió év élővilágával is találkozhattak: köztük a megdöbbentő küllemű lógorillával. Láthatták a gyerekek a vízi élővilágot is, valamint egy külön teremben megtekinthették a világhírű rudabányai őslénytani lelőhely diorámáját, ahol maga Gabi, az ősmajom felügyeli az ásatást.

Az Avasi kilátó panorámájában gyönyörködhettek tanulóink, miután gyalog, a lépcsősoron keresztül feljutva kipihenték magukat.

kilátó

A pénteki közösségépítő játékok sorozata és a „Ki mit tud?” - ahol a szerepelni vágyó gyerekek léptek föl - már nagy hagyomány a táborlakók életében.

énekes

A gyermekek finom fagylaltot fogyasztottak az iskola szomszédságában lévő fagyizóban, az iskolában pedig jégkrémet is kaptak.

A táborban részt vevő tanítók nagy szeretettel fogadták kis diákjainkat. Változatos programokkal igyekeztek hozzájárulni ahhoz, hogy a rendkívül nehéz időszak után a gyermekeknek örömteli, felszabadult és tartalmas együttlétben lehessen részük.

Jövőre is szeretettel várjuk a napközis táborba iskolánk alsó tagozatos tanulóit!

 

Címkék