Püspöki elismerésben részesültek az oktatás-nevelésben dolgozók és tanulók

Rendhagyó módon zárult a 2019/2020-as tanév. A kitartó és fáradhatatlan munka azonban idén is elismerést érdemel.

díj

Szép hagyomány alakult ki az elmúlt években görögkatolikus egyházunkban. A tanév végén az ország összes görögkatolikus fenntartású intézményének dolgozója Máriapócson gyűlt össze, hogy hálát adjon a tanévben kapott kegyelmekért. Ezen a szép ünnepen a közösség előtt osztották ki egyházmegyénknek azokat a díjakat, amelyekkel elismerték egy-egy pedagógus vagy technikai dolgozó kiváló munkáját.

Papp Zoltán

Az idei tanév azonban egészen másképpen ért véget, mint az eddigiek. A tanévet tantermen kívüli, digitális munkarendben fejeztük be. A járvány nagy kihívás elé állította a pedagógusokat és a szülőket is. Nagy rendezvény nem tudtunk szervezni a tanév végén, de mindannyian érezzük, hogy sok-sok pedagógus kiváló munkát végzett az új helyzetben. És sokan vannak olyanok, akik a kollégáikat, a szülőket is példamutatóan segítették a digitális munkarend időszakában.

Éppen ebből kiindulva döntötte el püspök atya, hogy a díjak átadása nem maradhat el az idei tanév végén sem. Nem tartunk nagy összejövetelt, de szeretnénk elismerni azoknak a munkáját, akik sokat tettek ebben az esztendőben is az iskolájukért, a diákjaikért. Így az idei tanév végén négy intézmény négy dolgozója kapott püspöki dicséretet elkötelezett munkájáért, amit az elmúlt években, és ebben a különleges tanévben is tanúsított.

Gál Judit, Orosz Atanáz

  • Gál Judit, a Szent Miklós Görögkatolikus Általános Iskola, Óvoda és Alapfokú Művészeti Iskola intézményvezető helyettese
  • Györgyné Gyarmati Andrea, a Fáy András Görögkatolikus Közgazdasági Szakgimnázium magyar-ügyvitel szakos tanára
  • Olajosné Kádas Irén, a Homrogdi Görögkatolikus Általános Iskola és Óvoda matematika-kémia-orosz szakos tanára
  • Szarka László, a Miskolci Görögkatolikus Általános Iskola rendszergazdája

Nem feledkezhettünk meg a diákjainkról sem, hiszen közöttük is vannak szép számmal, akik példamutató teljesítményükkel kivívták társaik és tanáraik elismerését. A középiskolásoknak alapított Szent Imre díjat ebben az évben a Fáy András Görögkatolikus Közgazdasági Szakgimnázium 12. A osztályos diákja; Gőri Gergely érdemelte ki.

csoportkép

Az általános iskolások közül pedig a Homrogdi Görögkatolikus Általános Iskola és Óvoda hetedik osztályos tanulója, Pásztor Fanni kapta meg az egyházmegyei Szent Katalin díjat. Mindkettőjüknek gratulálunk, s a további tanulmányaikhoz is Isten áldását kérjük.

A Keresztelő Szent Jánosról nevezett díjat, valamint a Szent Lídiáról elnevezett díjat csak augusztusban fogjuk átadni, a tanév kezdetére szervezett ünnepi Szent Liturgián, remélve, hogy akkor már a nagyobb közösség jelenlétében ünnepelhetjük meg a díjazottakat.

Papp Zoltán, oktatási referens

Címkék
Csatolmány