Programokkal teli nyár

A Miskolci Görögkatolikus Általános Iskola nyári, háromhetes napközis táborát kilencedik éve Miskolctapolcára, a Görögkatolikus Felsőoktatási és Kulturális Diákotthonba szervezik.

csoporkép

Az élményekkel teli táborozásról Szabó Andrásné, tanító, a tábor vezetője számolt be:

Régi helyén kapott helyet a tábor Miskolctapolcán, (a Görögkatolikus Egyetemi és Főiskolai Kollégium területén) az intézménynek azonban új neve lett, és némileg a funkciója is bővült , átszerveződött: Görögkatolikus Felsőoktatási és Kulturális Diákotthon, valamint Görögkatolikus Felsőoktatási és Kulturális Diákotthon Romzsa Tódor Görögkatolikus  Szakkollégium működik a helyszínen. 

Napi programjainkat reggelente a gyermekek egy része a Barlangfürdő úszómedencéiben kezdte, ahol úszásoktatásban vettek részt.

úszás órán

Élménydús napot töltöttek el tanulóink Harsányban, a Kalandparkban, ahol kipróbálhatták erejüket és ügyességüket a kötélpályákon, valamint traktort vezethettek, szekeret hajthattak és csónakáztak is. Az egész napos levegőzés és kikapcsolódás után Szabó Gergely, a település polgármestere meghívta a gyermekeket Harsány nevezetességeinek megtekintésére: a Sópincébe és a Mackókiállításra, illetve a fagyizóban vendégül látta a kicsiket. Ezúton is szeretnék köszönetet mondani a Polgármester úrnak ezekért a programokért, amelyekkel gyarapította a táborozó gyermekek élményeit.

a Mackómúzeumban

Tanulóink nagy érdeklődéssel fogadták Szabó Róbertet, egyik diákunk édesapját, kutyatenyésztőt, aki a kutyák vállalásáról és tartásáról tartott háromszor előadást. Neki is ezúton köszönöm, hogy eljött a kicsik közé, felhívta figyelmüket a felelős kutyatartásra, valamint olyan információkat osztott meg velük - élő kiskutyák bemutatása során -, amikre minden kutyatulajdonosnak nagy szüksége lehet.

Szabó Róbert

A rendőrök munkájának megtekintése mindig izgalmas a kicsik számára. Most betekintést nyerhettünk arra a területre, ahol a rendőrök erőnléti kiképzése folyik. Az ott tartózkodó dolgozók készségesen segítettek ebben, és több bemutatót, helyszínt is láthattak a gyerekek, amikből kiderült, hogy milyen képzéseken vesznek részt a rendőrök.

Mindig nagy gondot fordítunk a táboros kis lakóink közösségének ápolására is. Ezt többnyire csapatmunkákban végzett feladatokkal, játékokkal is segítik iskolánk pedagógusai. Kis tehetségeink megmutathatják tudásukat a tábori „Ki mit tud?” - on.  

A gyermekek finom, hűsítő édességeket fogyasztottak a Tapolcai Kézműves Fagyizóban, majd önfeledten örülhettek a játszótér játékainak is.

kalandpark

Meglátogattuk a kollégium kápolnáját, ahol a gyerekek énekeltek, imádkoztak, elcsendesedtek.

Iskolánk tanítói színes programokkal igyekeztek hozzájárulni ahhoz, hogy a gyermekek tartalmas élményekkel gazdagodhattak ezen a nyáron is.

Jövőre is szeretettel várunk iskolánkból minden kikapcsolódni vágyó alsó tagozatos tanulót!

 

Címkék