Parókiából üdülő - házszentelés Mogyoróskán

Mogyoróska egy apró kicsiny falvacska a Zemplénben, varázs erdő, varázs hegyek, mesebeli táj veszi körül az ide érkezőt. Távol a zajos világtól a falu közepén áll egy épület, szomorúan magányosan, régen szebb időket megélt falak. Sok-sok éven át papcsaládoknak nyújtott meleg otthont a mára megüresedett parókia.

Mogyoróska parókia
Mogyoróska templom

A régi parókia épületét egyházunk a Szent Zotikosz Gyermekvédelmi Intézmény üdülő házává alakította át, ahol az intézmény gondozásában lévő gyermekek számára nyújt majd szállást kirándulások, nyaralások alkalmával. A felfrissülést a nyugodt környezet, friss levegő, imádságos lelkület biztosítja az ide érkezőknek.

2015. június 14-én, vasárnap délután 3 órai kezdettel a mogyoróskai templomban gyűltünk össze, kicsik és nagyok, falubeliek és vendégek. Imádságunkkal kértük a Jó Isten áldását mindazokra, akik munkájukkal, adományaikkal hozzájárultak, hogy létrejöhessen Mogyoróskán az üdülőház.

A templomban elvégzett szertartás után átvonultunk a parókiára, már üdülőházba, ahol Atanáz püspök atya az intézmény lelki vezetői közreműködésével megszentelte az épületet. Ezt követően a gyermekek egy rövidke műsorral kedveskedtek a meghívott vendégeknek, az intézmény dolgozói pedig vendégül láttak mindenkit, volt sütemény, kürtöskalács, gyümölcs, üdítő.

Senki sem siettet haza, mert Mogyoróskán megáll az idő. Jó volt itt lenni, jó lesz itt lenni mindazoknak, akiket idevezet a Jó Isten.

Címkék