Óvodapedagógusok évnyitója Sajópálfalán

Püspöki áldással kezdik az új nevelési évet egyházmegyénk óvodapedagógusai

a sajópálfalai templomban

Már hagyomány, hogy az egyházmegye köznevelési intézményeiben dolgozók a tanévzáró hálaadást Keresztelő Szent János születésének ünnepén, az évnyitót pedig vértanúságának emléknapján tartják Sajópálfalán. Ekkor adják át a köznevelésben dolgozók számára alapított püspöki díjakat is.

Augusztus 28-án, Keresztelő Szent János fejevétele ünnepének előestéjén megtartott vecsernyén az óvodák és bölcsődék dolgozói vettek részt. Keresztelő Szent János prófétát, mint Krisztus előhírnöke és keresztelőjeként tiszteljük.  Az óvodapedagógus hivatást a prófétai vonások mellett leginkább a szent előhírnök mivolta érinti, mutatott rá Atanáz püspök, hiszen valójában ők azok, akik a gyermeket „előkészítik” az iskolai munkára, a közösségi életre.

ATanáz püspök

„Keresztelő Szent János, aki a próféták közül a legnagyobb volt, aki az igazság kimondásáért fejével fizetett, Jézus Krisztus mellett egyre inkább elhalványult, ahogyan azt maga is megfogalmazta Jézusról: Neki növekednie kell, nekem pedig kisebbednem” (Jn 3,30). Ezt a szerepét tökéletesen betöltötte, Isten színe előtt alázattal, előhírnökként, előfutárként az üdvösségtörténet egy nagy szerepét végezte be vértanúságának napján. Az előhírnök, keresztelő és próféta járjon közben azért, hogy a most induló nevelési év még az eddigieknél is jobb legyen” – mondta a főpásztor.

Tóth Ottóné

A köznevelésben dolgozók legnagyobb egyházmegyei díjban, a Keresztelő Szent Jánosról nevezett díjban, idén Tóth Ottóné, a sárospataki Örömhírvétel Görögkatolikus Óvodában intézményvezetője és óvodapedagógusa részesült, a negyven éven keresztül folyamatosan, magas színvonalú, hivatástudattal végzett pedagógiai munkájáért.

díjátadás

Püspöki dicséretet Háda Zsoltné, a Szent Péter Görögkatolikus Óvoda és Bölcsőde adminisztrációs feladatokat ellátó munkatársa kapott, aki lelkiismeretes, szolgálatkész munkájával évtizedek óta járul hozzá az óvodai nevelés eredményességéhez.

Az év óvodalelkésze elismerést  dr. Janka Gábor esperesnek ítélte Atanáz püspök.

Bialkó Mária, a Miskolci Egyházmegye Közfeladatellátó Intézményei Fenntartója igazgatója további elismerő okleveleket nyújtott át azoknak  munkatársaknak is, akik a pedagógusi pályán már harminc éve, folyamatosan dolgoznak.

FÉNYKÉPEK

Címkék
Csatolmány