Ovis szülinap az állatkertben

A kazincbarcikai Angyalkert Görögkatolikus Óvoda fennállásának ötödik évfordulója alkalmából az állatok világnapján egy, a vadasparkban élő állatott fogadott örökbe.

látogatás az állatkertben

Az állatok világnapjához kapcsolódóan 2016. 10. 05-én kirándulást szerveztünk a Miskolci Állatkert és Kultúrparkba, melynek során megemlékeztünk az állatok védőszentjéről, Assisi Szent Ferencről.

csoportkép

Ez a kirándulás azonban meglepetésekkel teli élmény volt óvodásainknak, mert jelképesen örökbe fogadtunk egy póni lovat. Az esemény előkészületei már hetek óta folytak a szülők bevonásával, mivel több, a vadasparkban élő állat közül kellett választanunk egyet. A póni kiválasztásában szavazataikkal segítették a szülők és gyermekek az óvónők munkáját. Így lett az örökbefogadott állatunk Bohém, a shetlandi póniló.

emléklap

Az óvoda fennállásának 5 éves évfordulója alkalmából ez lett az egyik „születésnapi” ajándék, melynek mind a gyermekek, mind a szülők és dolgozók nagyon örülnek.

Arra biztatunk mindenkit, hogy ha kedve és ideje engedi, látogassa meg Bohémot, és kedveskedjen neki friss sárgarépával, mert az a kedvenc csemegéje.

Kovács Erika, óvodavezető