Orcád világossága – a görögkatolikus egyház művészete Magyarországon: időszaki kiállítás Budapesten

Megnyílt az Orcád világossága – a görögkatolikus egyház művészete Magyarországon című kiállítás a Pesti Vigadóban. Az időszaki kiállítást augusztus 3. és szeptember 19. között tekinthető meg.

plakát

Kik a görögkatolikusok? Hol élnek? Milyen a Kárpát-vidék sajátos ikonfestészete és liturgikus tárgykultúrája? – ilyen és hasonló kérdésekre keresi a választ az a tárlat, melyet a Görögkatolikus Metropólia hozott létre a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszushoz kapcsolódóan.

A keleti és nyugati egyház találkozási területén évszázadok alatt kialakult izgalmas, a keleti és nyugati kulturális tradíciókat ötvöző, önálló kulturális entitást létrehozó görögkatolikus egyház világába vezet be a kiállítás. Az ikonok, liturgikus tárgyak, írásos dokumentumok bemutatásán keresztül valamint az interaktív felületek segítségével a katolikus egyház rítusbeli és kulturális sokszínűségébe enged bepillantást.

Látogatható: naponta 10-től 19 óráig. További információ: www.vigado.hu

A Vigadó pénztárában megvásárolható az Orcád világossága. Görögkatolikusok Magyarországon címmel megjelent katalógus és kiállításvezető.

A kiállítás megnyitójáról bővebben ITT olvashat.

Forrás: Görögkatolikus Metropólia

Címkék