Őrangyalok oltalmában

Ózdon már hagyomány a járművek megáldás Mihály és Gábor főangyalok és a többi mennyei erők ünnepén.

sluszkulcs őrangyal fohásszal

"Szent Mihály és az összes angyali rendek ünnepéhez kötődően ebben az esztendőben is megáldottuk és szentelt vízzel hintettük meg az ózdi egyházközség tagjainak járműveit.

autó megáldása

Minden Szent Liturgián tanúságot teszünk a hitvallás elimádkozása során arról, hogy nem csupán a Gondviselő Istenünk által alkotott látható, hanem az általa teremtett láthatatlan világban is hiszünk. Így figyelmünket a mai vasárnapon az angyalok rendjére, különösen pedig az őrangyalokra összpontosítottuk, akik ott vannak velünk életünk minden pillanatában.

Az őrangyalaink közbenjárók, segítők, akik vigyáznak ránk, akik sugallnak, akik mint útitársaink hangjai, figyelmeztetnek bennünket: „ezt így kellene tennem, ez így nem jó, vigyázz”- mondta rólunk Ferenc pápa az egyik homíliájában.

Kerékpár megáldása

„Jóakaratú Urunk, állítsd őrangyalodat szolgálód mellé, hogy hárítsa el a látható és láthatatlan ellenségek minden akadályát.”- Írtuk azokra a kulcstartókra, amelyeknek másik oldalán egy-egy ikon található, és ajándékba adtuk a jelenlévőknek, hogy a slusszkulcsukat arra rátéve, ne felejtsék el, hogy az utazás felelősség, jó, ha van égi segítőnk, akire mindig számíthatunk."

Ózdi Görögkatolikus Parókia

Címkék