Ökumenikus Pünkösdi Nyílt Nap a Miskolci Egyetemen

Ismét Ökumenikus Pünkösdi Nyílt Napot tartott a történelmi egyházak, valamint az Egyetemi Lelkészség társszervezésében a Miskolci Egyetem pénteken. A rendezvényen alapvetően egyházi fenntartású középiskolákból több, mint hétszáz tizenegyedik évfolyamos diák és középiskolai tanár vett részt.

Makkai László helynök

Az Ökumenikus Pünkösdi Nyílt Nap ökumenikus istentisztelettel kezdődött az egyetem díszaulájában, amelyet szakmai programok követtek. A  diákok megismerkedhettek a Miskolci Egyetem képzéseivel, látványos kísérleteket és laborbemutatókat nézhettek meg, interaktív feladatokban tehették próbára rátermettségüket. A programban számos érdekes bemutató szerepelt, amelyekkel a szervezők játékos formában hozták közelebb a tudományokat a diákokhoz. Volt robot-programozás, geofizikai bemutató, tárgyalás-szimuláció, gazdasági kvízjátékok, angol nyelvi vetélkedő, alumínium formaöntés, – csak néhányat említve a látnivalók közül.

A Miskolci Egyetem figyelmet fordít arra is, hogy diákjai az egyetemi évek alatt is gyakorolhassák hitüket. Az egyetemi közélet szervezésében sajátos szerepet tölt be az egyetem Ökumenikus Egyetemi Lelkészsége, mellyel a középiskolások közvetlenül is találkozhattak a Nyílt Napon.

 

Forrás és fotó: Minap

Címkék