Nemzeti Filharmonikusok – „100 koncert, 100 helyszín”

Fennállásának századik évfordulója alkalmából a Nemzeti Filharmonikus Zenekar kamarakoncertekkel ajándékozza meg a kisebb településeken élőket, Egyházmegyénkben az abaújszántói közönséget.

a koncerten

A fennállásának 100. évfordulóját ünneplő Nemzeti Filharmonikus Zenekar "100 koncert, 100 helyszín" című projektjének keretében a Zenekar művészeiből álló kisebb formációk tisztelik és ajándékozzák meg ingyenes kamarakoncertjeikkel Magyarország olyan településeit elsősorban, ahol nagyon ritkán, vagy még soha nem hallhattak hasonló jellegű előadásokat.

a templomban

Ezzel a lehetőséggel élt a három egyházmegye egy-egy parókiája.
Hajdúdorogra Dalanics Zoltán parókus atya ­ amely koncertet megtisztelte jelenlétével Horváth Zoltán polgármester úr is , Abaújszántóra Dudás László parókus, Újfehértóra pedig Dr. Sivadó Csaba parókus atya hívta meg az Nemzeti Filharmonikus Zenekar egyik legkiválóbb kamaraformációját.

A három helyszínen, teltházas hangversenyeken a közönség bő egy órás időtartamban, „európai és zenetörténeti körutazáson” vehetett részt, a legnépszerűbb klasszikusok legismertebb műveiből meghallgatva egy nagyon szép válogatást, Kökényessy Zoltán, az együttes vezetőjének kalauzolásával.

Kökényessy Zsolt
A lelkes közönségek az alkalmat megtisztelve, ünneplőbe felöltözve, a koncert előtt már 15
20 perccel gyülekeztek, a műsor végén pedig, mindhárom helyszínen, állva, vastapssal köszönték meg a Nemzeti Filharmonikus Zenekar művészeinek ajándékszeretet koncertjét.
A művészek, a lelkes, szeretettel teli fogadtatásért köszönetképp, meglepetés-ráadásként a görögkatolikus alkonyati zsolozsma Szent Simeon énekének megszólaltatására kérték közönségeiket, mely ezen alkalmakon (az Égiektől különleges engedélyt kérve) Kökényessy Zoltán hangszerelésében hangzott el.

a templomban

A Parókus atyák kedves, meleg szavakkal, a Tisztelendő asszonyok pazar, bőkezű vendéglátásukkal köszönték meg közösségeik nevében is a különleges élményt!
A művészek is különösen felemelő élményeikről számoltak be mind a koncertek közönségei, mind a meghívó Atyák és Feleségeik és a három este megtapasztalt lelkiség kapcsán.
Adja Istenünk, hogy a jövőben mennél több ehhez hasonló élményekben részesülhessenek közösségeink!

TOVÁBBI KÉPEK

Címkék