„Meseország megnyitotta kapuit Hernádvécsén”

A Szent Zotikosz Gyermekvédelmi Intézmény lakásotthonaiban és a nevelőszülőknél nevelkedő gyermekek részére Mesemondó versenyt rendeztek Hernádvécsén.

Logó

Április 9-én került megrendezésre a „mesés nap”. A gyermekek nagy lelkesedéssel készültek a megmérettetésre egy szabadon választott mesével, melyek között volt állatmese, tanmese, tréfás mese, szegény legényről, szegény lányról szóló mese, akik valami csoda folytán királyok, királynők lettek.

Az értékelésben segítségünkre volt dr. Orosz Atanáz püspök atya, Lónárt Csaba Attila igazgató úr, Polyák Imre atya lelki vezető, Szanyi Bertalan református lelkész úr, Lovas János Tibor gyermekjogi képviselő úr és Papp Györgyné asszony, intézményünk patronálója.

A szakmai egységekből és a nevelőszülőktől harminc gyermek vállalkozott a mesemondásra. Az értékelés során rangsorolták a több szempontnak is megfelelő színvonalas előadásokat és dicsérő szavakkal biztatták a résztvevőket a további meseolvasásra, mesemondásra. A díjakat püspök atya adta át a szereplőknek, mely könyv, gyümölcs, édesség és oklevél vagy emléklap volt.

Az alsó tagozatosok végeredménye:

I. Csuhaj Bernadett, II. Kovács Aura Esztella, III. Tihi Anna Viktória, IV. Váradi Mózes, V. Varga Éva.

A felső tagozatosok végeredménye:

I. Hegedűs Tímea, II. Tóth Dávid, III. Pápai Gergely, IV. Márton Ramóna, V. Lakatos Szabolcs.

Ifjú mesemondóink, nagy meglepetésre, meghívást kaptak 2016. június 11-én megrendezésre kerülő „Turán innen, Turán túl” című Mesefesztiválra, Turára. A részvétel lehetőségét Pintér Zsolt, a Galgamenti Művészek Egyesületének Elnöke ajánlotta fel, akinek ezúton is köszönjük a meghívást.

A rendezvény végén püspök atya átadta a Missziós Iroda által meghirdetett rajzpályázat jutalmait a Hernádvécsei lakásotthonokból résztvevő Tóth Imrének, Bolgár Mihálynak, Beke Györgynek.

Gratulálunk mindenkinek, aki részt vett a mesemondó versenyen. A felkészítésben és a szervezésben, lebonyolításban részt vevő kollégákat köszönet illeti, további munkájukhoz erőt, egészséget és a jó Isten áldását kérjük.

FÉNYKÉPEK

 

Címkék