„Mert kell egy hely….”

A hernádvécsei lakóotthonban a karácsony előtti bűnbánati időszakra készült el az ikonfal.

Ikonfal1
Ikonfal megálldása

Már majdnem két éve, hogy térségében a Miskolci Egyházmegye átvette a nevelőszülői hálózat működtetését. A feladatok ellátásának részeként a Szent Zotikosz Gyermekvédelmi Intézmény három lakásotthont tart fenn Hernádvécsén. Megalakulásakor a már meglévő nevekhez minden lakásotthon választott egy-egy védőszentet is; András, Bertalan és Máté szenteket.

A két év alatt folyamatos az átalakulás, megújulás, nemcsak fizikai értelemben, külsőségekben, hanem elsősorban a gyermekek lelki életében. Ez utóbbi különösen sok türelmes, kitartó és rendszeres törődést igényel.

Az intézmény dolgozóinak összefogásából és közös munkájából készült el az az ikonfal melyre Krisztus, az Istenszülő, Szent Bertalan, Szent András és Szent Máté képei kerültek fel. Ezt a helyet Szent Máté apostol és evangélista emlékének elővecsernyéjén szenteltek meg az intézmények lelki vezetői. A gyerekek énekkel és versekkel készültek az ünnepi alkalomra, valamint előadásukból megismerhettük a szentek életének legfőbb állomásait is.

Az épület központi helyén álló ikonfal mindenki számára könnyen, bármikor elérhető; ide hozhatja fohászait, könyörgéseit és háláját, ez lesz minden hétfőn reggel a közös ima színtere is. Bízzunk abban, hogy mindezek a további lelki fejlődés eszközeivé válhatnak.

TOVÁBBI KÉPEK

 

A kép eltávolítva. A kép eltávolítva. 

 

Címkék