Malka élménybeszámoló

Idén újra közösségszervező és önkéntesképzést hirdetett a GIF. A képzés első alkalmát október végén tartották

csoportkép

Tyukodi Zóra beszámolója:

A 2023/24-es Malka közösségszervező és önkéntes képzés első alkalmának Sajópálfala adott otthont október utolsó hétvégéjén. Miután megérkeztünk a Szentlélek Lelkigyakorlatos Házhoz, átmentünk a kegytemplomba, ahol - helyi hagyomány szerint - az Akathisztoszt imádkoztuk el. A gyönyörű szertartás után a zarándokházban gyűltünk össze, ahol különböző gimnáziumokból, a kispap-jelöltekkel kiegészülve, közel húszan kezdtünk bele a képzésbe.

a templomban

A szervezők Kriston Krisztinát hívták meg, hogy általa többet tudhassunk meg  önismeretről, illetve nehéz helyzetek és konfliktusok kezeléséről. Segítségével játékos módon ástuk bele magunkat a mélyebb témákba is. Rengeteget nevettünk az este folyamán, ugyanakkor megértő figyelemmel hallgattuk végig egymást. A programok után a malkásokkal visszamentünk a lelkigyakorlatos házba, ahol éjszakába nyúlóan társasoztunk és beszélgettünk.

Kriston Krisztina

Másnap reggel kissé fáradtan, mégis hatalmas lendülettel és jókedvvel indultunk el az önismeret útján. A nap folyamán szó esett konfliktuskezelésről, végiggondoltuk az erősségeinket és gyengeségeinket, felmértük a saját szeretetnyelvünket és bizalommal osztottuk meg egymással a gondolatainkat. Délben egy imaórán vettünk részt a Kenethozókról elnevezett Női Monostorban. Az imádság után többen felírtuk ima szándékainkat, melyeket a nővérek szívesen fogadtak.

csoportkép

A délután során sem volt hiány nevetésből, ugyanis szerepjátékok által mutattuk be egymásnak az emberi pozíciók viselkedési formáit. A szerepeket véletlenszerűen kaptuk meg, ennek köszönhetően szórakoztató szituációk születtek. A képzés végén mindannyian írtunk magunknak egy levelet, amit terv szerint öt év múlva fogunk újra elolvasni (ha addig nem feledkezünk meg róla).

játék

Nagyon hálásak vagyunk Salai Szabi és Kiss Máté atyáknak, illetve Krisztinának, hogy az első alkalmat ilyen jó hangulatúvá varázsolták. Úgy gondolom, hogy egy nagyon jó csapat született és egy sikeres hétvégét tudhatunk magunk mögött. Azt hiszem mindenki nevében mondhatom, hogy már nagyon várjuk a februári folytatást, akár újabb emberekkel kiegészülve.

(A szerző a Zrínyi Ilona Gimnázium tanulója)