Liturgikusének-verseny, 2023

Idén is megmérethetik magukat kicsik és nagyok a Görögkatolikus Metropólia liturgikusének-versenyén. Az egyházmegyék elődöntőinek válogatása után a legjobbak juthatnak tovább a metropóliai döntőbe.

az ambonon éneklő gyerekek

A követelmény mindkét fordulóban ugyanaz lesz, természetesen korosztályonként lebontva. Az országos megmérettetés során nem helyezéseket osztunk ki, hanem a meghallgatott énekeket arany, ezüst és bronz minősítéssel díjazzuk.

Az egyházmegyei döntők március 18-án lesznek, az egyházmegyék által meghatározott helyeken, a metropóliai döntőt pedig április 1-jén rendezik meg Máriapócson, az Emmánuel Zarándokközpontban. 

Természetesen most is lehet jelentkezni egyéni, csoportos, illetve családi énekléssel. A csoportoknak legalább 3, maximum 6 éneklő taggal kell fellépniük, a családoknál felső létszám korlát nincs. A csoportok és családok az általuk választott kategóriában szereplő énekekkel jelentkezhetnek.

Jelentkezni február 20-ig lehet, egy-egy űrlap kitöltésével.

Egyéni jelentkezés: https://bit.ly/liturgikusenekverseny-egyeni

Csoportos jelentkezés: https://bit.ly/liturgikusenekverseny-csoportos

További információ a hepi@hd.gorogkatolikus.hu e-mail címen kérhető.

A parlando éneklési módra külön gondot kell fordítani!

A kottából való éneklés mindenképpen kerülendő, meg kell tanulnunk egyszerűen szöveg alapján énekelni. Ezeket is értékelni fogjuk a bírálatkor. 

A verseny követelménye a mellékletből letölthető, valamint a Hajdúdorogi Egyházmegye honlapján a Médiatár menüpontban hanganyag formátumban is elérhető

Forrás: Hajdúdorogi Főegyházmegye

 

Címkék
Csatolmány