Középiskolai hittanverseny döntő Máriapócson

2024. március 22-én Máriapócson, az Emánuel Zarándokközpontban mérkőztek meg egymással a középiskolai hittanverseny országos fordulóján döntőbe jutott csapatok.

feladat

A középiskolai hittanverseny országos döntője a korábbi évek gyakorlata szerint idén is két levelezős fordulóval kezdődött, mely ebben a tanévben a remény témakörét járta körül. A 29 csapatból az első két forduló után 12 csapat jutott be a máriapócsi országos döntőbe. A Miskolci Egyházmegyéből három csapat jutott a döntőbe a Fáy András Görögkatolikus Technikum és Szakgimnáziumból és a Fráter György Katolikus Gimnáziumból és érkeztek versenyzők a nyíregyházi és hajdúdorogi középiskolákból is.

fiúk

A mostani hittanverseny fő témája a remény volt, melynek mentén a fiatalok betekintést nyerhettek, hogyan van jelen a remény a Szentírásban, Liturgikus imádságaink között, a szépirodalomban, zenében és sportban.A zsűri tagjai Kocsis Fülöp metropolita atya, Szemerszki Mihály és Szabó Csaba atya voltak, a díjátadót megtisztelte jelenlétével Orosz Atanáz püspök atya is.

ima

Az országos döntő a közös ima után az írásbeli feladatlap megoldásával kezdődött, amelyhez Kompendiumot, Szerkönyvet, Triódiont is kellett a versenyzőknek használni. A második feladat során a csapatok a korábban elkészített Tiktok-videóikat mutatták be a zsűrinek és egymásnak, melyben egy reményteli helyzetet mutattak be néhol viccesen, máshol meghatóan, de mindannyian nagyon kreatív módon. A harmadik feladat során egy himnuszt kellett írni megadott szempontok alapján, amelynek témája szintén a remény volt. A fiatalok ügyesen vették az akadályokat, a jó hangulatban telt versenyen mindenki a legjobb tudása szerint teljesített.

a győztes csapat

A zsűrinek nem volt könnyű feladata de a 2023/2024. országos középiskolai hittanverseny végeredménye a következőképpen alakult:

1. helyezett: „A Boldog Romzsa Tódor” csapat (Tótszegi Natália, Galajda Emma, Meixner-Nagy Hanna) a miskolci Fráter György Katolikus Gimnáziumból.

2. helyezett: az „Isten Bárányai” csapat (Homoki Rebeka, Manzák Sára, Vadas Teodóra) a nyíregyházi Szent Miklós Görögkatolikus Gimnáziumból.

3. helyezett: az „Elvetett Bab Mag” csapata (Erdei Bíborka, Csatlós Benjamin, Páll Adél) a nyíregyházi Kölcsey Ferenc Gimnáziumból.

a csapat

A Fáys diákok csapatai az alábbi helyen végeztek:

7. helyezett: Júdea Oroszlánjai

8. helyezett: Jeruzsálem Leányai

Külön köszönet illeti meg a szervezőket, dr. Inántsy-Pap Ágnes tanárnőt, a szakmai segítségnyújtásért, a frappáns és kreatív feladatokért Grunda Dávid, Sallai Szabolcs atyákat és Tóthbegyi Zsoltot, valamint Bodnár Boglárkát az adminisztratív és technikai szervezésért, lebonyolításért és háttérmunkáért!

Címkék