Koncert gyerekeknek Homrogdon

Hangszerekkel és különböző komolyzenei darabokkal ismerkedhettek meg a homrogdi iskolások a hangversenyen

Hangszert próbáló fiatal

A Megszólaló Kezek Közhasznú Alapítvány jóvoltából a Homrogdi Görögkatolikus Általános Iskola és Óvoda felső tagozatos tanulói egy színes palettájú hangversenyen vehettek részt. A ma már tíz éves alapítvány fontos feladatának tekinti a hátrányos helyzetű gyermekek zenei képzését, a tehetségek gondozását.

Az iskola igazgatónője az alapítvány egyik munkatársával került kapcsolatba. A beszélgetés során kiderült, hogy sok dologban egyformán gondolkodnak: a zenét, a komolyzenét minél szélesebb körben el kell terjeszteni, mert segítségével az oktatás és nevelés területén sikereket érhetünk el. A különböző stílusok bemutatásával, a hangszerek megismertetésével egy új világot nyithatunk ki a diákok számára.

A felkérésnek szívesen tettek eleget. A hozzánk látogató csoport az alapítvány munkájában részt vevő zenetanárok. Tanítványaikkal együtt mutatták be a koncert repertoárját. A műsor keretében különböző zenei stílusokat vonultattak fel, többféle hangszert szólaltattak meg. A gyerekek a hangverseny végén kipróbálhatták a cimbalom megszólaltatását, aminek nagy sikere volt. A gyerekek közül többen most láttak életükben először ilyen hangszert testközelben. Bízunk abban, hogy a koncert maradandó élményt nyújtott számukra. Látókörüket, zenei érdeklődésüket ezzel is színesítettük.

Homrogdon hagyományosan jelen van a zeneoktatás, mert a Szent Miklós Görögkatolikus Általános Iskola, Óvoda és Alapfokú Művészeti Iskola telephelyeként citera és furulyaoktatás zajlik, valamint van zongorát és gitárt tanuló diákunk is. Évről évre igyekszünk kihasználni a lehetőségeket, így szoros kapcsolatunk van a Szent Efrém Férfikarral, akik minden október 1-én zenés énekórát tartanak. De pályázati forrásból az elmúlt tanévben komolyzenei bérletet is vettünk a Miskolci Szimfonikus Zenekar koncertjeire. Valamint az a megtiszteltetés ért minket, hogy a Budapesti Fesztiválzenekar Kakaókoncertet tartott Homrogdon a diákjainknak.

FÉNYKÉPEK

Címkék