Kétszakos tanárképzés a Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskolán

A Görögkatolikus Metropólia főiskolája, a régió egyetlen katolikus felsőoktatási intézménye két egyetemmel kötött együttműködési megállapodást a kétszakos tanárképzés indítására a 2021/2022-es tanévtől.

diákok

A kétszakos tanárképzés hosszú múltra tekint vissza a hittudományi főiskola életében, hiszen a rendszerváltást követően görögkatolikus főiskolánk a nyíregyházi Bessenyei György Tanárképző Főiskolával együttműködve indította el már az 1990-es évek elején a közös képzést.  Ettől a tanévtől kezdve pedig a Nyíregyházi Egyetemen kívül a Miskolci Egyetemmel is elindul az együttműködés.

Az osztatlan hittanár-nevelőtanár szak így kétszakos képzésben is végezhető, nappali tagozaton.

A Nyíregyházi Egyetemmel fennálló együttműködési megállapodás alapján a hittanár-nevelőtanár szak mellé a következő közismereti szakok választhatók:

magyar nyelv és irodalom

történelem

rajz

ének-zene

2021 szeptemberétől a Miskolci Egyetemmel együttműködve a hittanár-nevelőtanár szak mellé a következő szakpárok választhatók:

magyartanár 4+1év / 5+1 év

történelem és állampolgári ismeretek tanára 4+1év / 5+1 év

földrajz tanár 4+1év / 5+1 év

angol nyelv és kultúra tanára 4+1év / 5+1 év német nyelv és kultúra tanára 4+1év / 5+1 év

etikatanár 4+1 év

média-, mozgókép- és kommunikációtanár 4+1 év

plakát

A kétszakos tanárképzés célja egyrészt a folyamatos hittanár utánpótlás képzése, másrészt a görögkatolikus és római katolikus oktatási intézmények számára a pedagógus utánpótlás biztosítása.

Tekintettel arra a tényre, hogy Magyarországon folyamatosan nő a katolikus oktatási intézmények száma, ahol olyan jól képzett tanárokra van szükség, akik a hittudományi főiskola keretein belül kapják meg nemcsak a magas színvonalú, szinte egyénre szabott oktatást, hanem a folyamatos lelki növekedés lehetőségét is.

A szakok minél átláthatóbb bemutatása miatt a főiskola elkészítette a www.gyerehozzank.szentatanaz.hu/ oldalt, ahol minden szükséges információ megtalálható a képzésekkel és a jelentkezés feltételeivel kapcsolatban.

Sok szeretettel várjuk az érdeklődő diákokat intézményünkben!

Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskola

 

 

Címkék