Kerületi katekézis Fülöp metropolita atyával Sajópálfalán

Ősztől rendszeresen tartanak felnőttek számára katekézist Sajópálfalán. A november 18-i találkozón Kocsis Fülöp metropolita várta a híveket.

Fülöp atya

Harmadik alkalommal telt meg a sajópálfalai zarándokház érdeklődőkkel, hogy keresztény katekézisben részesüljenek a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust megelőző hónapokban. Nem csak helybéliek, hanem a környékbeli településeken élők figyelmét is felkeltette a keresztény tanítás-sorozat.

Orosz Atanáz püspök, majd Dr. Várszegi Asztrik nyugalmazott pannonhalmi főapát után, most Kocsis Fülöp érsek-metropolita atya tartott lebilincselő előadást. A főpásztor tanításában a megváltás és a megtestesülés titkát kibontva vezetett el minket az Eucharisztia Isten tervét beteljesítő felfoghatatlan ajándékáig. 

Az esemény második felében Atanáz atya püspöki elismeréseket  adott  át a Miskolci  Egyházmegye három buzgó hívének. Idén Csiszárik Jánosné, Lesó Magdolna, és Szűcsné Fenyő Ágnes "a Miskolci Egyházmegye elismert híve" kitüntetésben részesültek  Egyházunk, és a térség hátrányos helyzetű gyermekeiért végzett állhatatos szolgálatuk elismeréseképpen.
 

a díjazottak

A havonta egyszeri katekézis egészen nyárig folytatódik – a decemberi alkalom meghívott vendég-előadója Dr. Dobos András atya lesz.

Szöveg: Kissné Huszti Andrea, képek: Kázsmér László

TOVÁBBI KÉPEK

Címkék