Kereszt-utak

Idén először szerveztek kerékpáros vándortábort a Csereháton. A program összefogója az edelényi általános iskola

kerékpárosok

Az első csoport június 17-én indult, hogy két keréken járja körbe a Cserehátat. A vándortáborok megszervezését és lebonyolítását az edelényi Szent Miklós Görögkatolikus Általános Iskola, Óvoda és Alapfokú Művészeti Iskola vállalta föl, munkájukat a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség is segítette.

Érkeztek gyerekek Budapest, Hajdúböszörmény, Lábatlan, Csömör, Kunszentmiklós, Dunakeszi, Szigetszentmiklós általános iskoláiból, július 15-én már a16. tábor csapata ült kerékpárra.

áldás a kerékpárokra

Mintegy 220 kilométeres a táv, amit hét nap alatt tesznek meg a tábor részvevői, Edelény – Irota  – Szendrő – Bódvaszilas – Tornaszentandrás – Hidvégardó – Viszló – Rakaca – Gagyvendégi – Irota /Edelény útvonalon. Az egyes állomásokon és táborhelyeken számos más egyéb is várja őket: fürdőzés, túrázás, a bátrabbaknak éjszaka is, fal- és sziklamászás, vár és kastélylátogatás, falmászás.

kerékpárosok

Az XIV. Kerületi Kaffka Margit Általános Iskola csapatát Révész Máriusz, miniszterelnökségi államtitkár is végig kísérte a túrán. Államtitkár úr évek óta a kerékpározás és az aktív kikapcsolódás fejlesztésén és népszerűsítésén fáradozik. A vándortáborozást mintegy öt éve indították útjára, gyalog, kerékpárral és vízen is. Az útvonalak meghatározásánál az a cél, hogy hazánk gyönyörű, ám kevéssé felkapott tájaira is felhívják a figyelmet. A Cserehát sem a leggyakrabban választott úti cél, de látványokban, élményekben mindenképpen lenyűgöző vidék.

Az útról készült összeállítás ITT tekinthető meg.

Fotók: Szent Miklós Görögkatolikus Iskola és Óvoda Edelény közösségi oldala

Címkék