Katekéták találkozója Sátoraljaújhelyen

A Metropólia katekétái Sátoraljaújhelyen tartottak tanévzárót

katekéták a templomban

Mind az őszi, mind a tavaszi időszakhoz kötődik egyházmegyénkben a katekéták találkozója. Most mintegy az év lezárásaként és a nyári szünet indításaként szerveztük meg ezt katekétáink számára.

Ezen alkalomnak Sátoraljaújhely városa adott helyszínt. Ebben az esztendőben együtt zárták az évet velünk a Hajdúdorogi Főegyházmegye és a Nyíregyházi Egyházmegye hittanárai és hitoktatási vezetői.

Tóth Ferenc atya

A program a sátoraljaújhelyi görögkatolikus templomban kezdődött, ahol Imaórát végeztünk Tóth Ferenc atya vezetésével. Majd személyes tapasztalatait felelevenítve mutatta be előadásában templomukat és közösségüket

Ezután a Georgikon Görögkatolikus Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium területére látogattunk el. Papp Zoltán igazgató atya előadást tartott az intézmény profiljairól, fontos küldetéséről, lehetőségeiről. A kollégiumról is beszélt, mivel szépen felújított épülete mind iskolai, mind hittantáborok szervezésére is rendkívül alkalmas.

a Georgikon aulája

Ezután ellátogattunk a tangazdaságba, ahol egy szép rendezvényterületen elhelyezkedve folytatódott tovább a program. Itt az intézményben készült finom falatok kerültek az asztalra, melyek között finom kenyérlángost és süteményeket kóstolhattunk meg az ebéd alkalmával.

A borászatról is tartottak számunkra előadást és a levendula telepen is lehetett a virágokból gyűjteni szedd magad akció keretében.

Boronkai atya

Boronkai József atya tartott számunkra előadást, melynek során az elkészült 12. osztályos hittankönyv a Ti kinek tartotok engem? című könyv előkészületiéről, nehézségeiről és örömeiről is hallhattunk gondolatébresztőt.

Az előadás után kötetlen, jó hangulatú beszélgetéssel, eszmecserével, tapasztalatcserével zártuk ezt a szép, színes, közösségi napot.

Áldott nyári szünetet kívánva minden hittanosnak, katekétának, atyának, megköszönve az egész éves munkát és tartalmas nyári időtöltést kívánva mindannyiunknak!

Jármi Zoltán, HB elnök

Címkék