Karácsonyi vásárt tartottak Mucsonyban

A közösségformálás volt a vásár legfőbb célja a nagyközségben

a vásáron

A Mucsonyi Görögkatolikus Parókia tagjaival a tavalyi év sikerén felbuzdulva ismét karácsonyi vásárt szerveztünk, amivel az volt a célunk, hogy közelebb hozzuk egymáshoz Mucsony nagyközség minden lakóját. A görögkatolikusokat a nem görögkatolikusokkal és a templomba járókat a nem templomba járó emberekkel. Megszólítottuk a község apraját és nagyját.

áru

Hiszen itt vannak közöttünk a jó szándékú emberek, akik munkájukkal és felajánlásaikkal segítették a karácsonyi vásár megszervezését.

Itt vannak az árusok, akik kézműves és előre elkészített termékeiket ajánlották fel. Itt van a községi önkormányzat, a polgárőrök, a Forrás Görögkatolikus Tanoda és a Szent Péter Görögkatolikus Általános Iskola, a lengyel és a ruszin nemzetiségi önkormányzatok, akik termékeik, szolgálatuk, mákos bejglijük és édességeik felajánlásával gondoskodtak a vásáron megjelentekről. Itt vannak az önkéntesek, akik rajz pályázatot hirdettek és ezzel segítették a gyermekek karácsonyi készületét. Itt vannak azok is, akik sátrat állítottak, sütöttek, forró teát és forralt bort készítettek és egész nap talpon voltak, karácsonyi dallamokat és adventi fényeket biztosítottak mindannyiunk legnagyobb örömére.

rajzok a vásáron

És itt van a következő korosztály, a gyermekek, akik már most megtapasztalhatták a munka „gyümölcsét”, a közös karácsonyi éneklést és azt, hogy mennyi ember fáradozott azért, hogy egy szép délutánt együtt tölthessünk.

Délután, amikor összepakoltunk és elbontottuk a sátrakat, lélekben gazdagon és feltöltődve tértünk haza, hogy folytassuk karácsonyi készületünket és várakozásunkat a Megváltó születésére.

Szöveg és fotók: Szepesi Szilárd, parókus

FÉNYKÉPEK

Címkék