IVT- napról napra I.

A Miskolci Egyházmegye fiataljai is ott vannak Krakkóban az Ifjúsági Világtalálkozón. Élményeikről, tapasztalataikról minden nap beszámolnak.

zarándokok

A Miskolci Egyházmegye fiataljai már az előtalálkozón is részt vettek, Lengyelország közepén, a Lóđzi Egyházmegyében, Piotrków Trybunalski városában július 20-tól. Családoknál kaptak szállást az Egri Egyházmegye fiataljaival együtt. A maroknyi csapathoz Orosz Atanáz megyéspüspök kedden csatlakozott.

Fedor Péter atya, a miskolci fiatalok vezetőjének beszámolója a múlt hétről:

Reggelenként az egyházközségekben imádkoztunk, kis csoportokban beszélgettünk angolul és lengyelül. Délben minden nap közös Szentmisénk volt a domonkos templomban vagy környékén. Délutánonként igényes programokat szerveztek nekünk: városnézés, kajakozás, marcipánkészítés, velocipéd kipróbálása. Esténként mindig valamilyen  fesztivált rendeztek.

Először a főtéren nemzetközi fesztivált: a lengyel házigazdák táncos katolikus énekeket, illetve a jezsuiták különböző nyelvű- és kultúrájú énekeket tanítottak. Majd a több mint félezer ember – fiatal, felnőtt, lenyel és más nemzetbeli – csatlakozott jókedvűen az általunk vezetett táncházhoz!

Másnap bűnbánati liturgiára volt hivatalos a fiatalok csapata a helyiekkel együtt. Szeretnek imádkozni ezek a lengyelek! .

Másik nap modern, karizmatikus énekekkel teli fesztivál volt, sőt volt mindenkit mélyen megérintő imádságos est az Oltáriszentség jelenlétében lengyel és magyar elmélkedésekkel, tanúságtételekkel, imákkal és tánccal.

Utolsó esténken Piotrków Trybunalskiban a főtéren az egyik régi épületre vetítették ki a város nyolcszáz éves történetét.

városháza

 

Lengyelország a Diósgyőr focicsapatának paradicsoma is:                       lengyel zászló

mindenfelé lobog a zászló :)))

További képek:  https://goo.gl/photos/y4yJEDvgCFuySSBB7

 

 

Címkék