Információk XVI. Benedek emeritus pápa temetéséről

Az emeritus pápa, XVI. Benedek földi útját 2022. december 31-én befejezte, és hazatért a Mennyei Atya Házába. Temetési szertartását Ferenc pápa vezeti 2023. január 5-én, amelyre Magyarországról is érkeznek zarándokok.

a ravatalon fekvő pápa

A Magyar Katolikus Püspöki Konferenciát Erdő Péter bíboros, prímás, Veres András püspök, az MKPK elnöke, valamint Tóth Tamás, a testület titkára képviselik. A szertartáson Szocska Ábel, a Nyíregyházi Egyházmegye püspöke is részt vesz.

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia 2023. január 9-én, hétfőn 18 órai kezdettel a budapesti Szent István-bazilikában szentmise keretében emlékezik meg az emeritus pápáról. A gyászmise főcelebránsa Erdő Péter bíboros, prímás, érsek úr lesz.

A szentmisére szeretettel várunk mindenkit, hogy együtt adjunk hálát XVI. Benedek emeritus pápa életéért. Csatlakozva Ferenc pápához továbbra is kérünk minden jószándékú embert, hogy imáiban emlékezzen meg az emeritus pápáról, továbbá buzdítunk minden testvérünket, imádkozzon Szentatyánkért és az egész Egyházért.

Budapest, 2022. január 2., az MKPK Titkársága
 

2023. január 2-án Orosz Atanáz, a Miskolci Egyházmegye püspöke vezette a kora reggeli Szent Liturgiát a Búza téri székesegyházban. Ezt a liturgiát az elhunyt Benedek pápa lelki üdvösségégéért ajánlották. Atanáz püspökkel a szertartáson Miskolc különböző városrészeiben és intézményeiben szolgálatot teljesítő papok koncelebráltak. (FÉNYKÉPEK)

papok az ambonon

Címkék